10 корисних плагінів для ChatGPT

Плагіни ChatGPT – це додаткові програмні компоненти, які можна під’єднати до чат-бота для розширення його можливостей. Вони можуть бути інтегровані під конкретні завдання, у тому числі електронну комерцію, пошук інформації, розваги, освіту та багато іншого.

На цей час у магазині плагінів ChatGPT є близько 90 розширень. Напевно, їх кількість постійно збільшуватиметься, коли розробники розберуться у всіх тонкощах написання таких доповнень для платформи OpenAI.

Додати плагіни до чату досить просто. Але ця можливість зараз відкрита лише для власників підписки ChatGPT Plus, за яку потрібно платити 20 доларів на місяць.

Як встановити плагіни до ChatGPT

Якщо ви маєте розширений тариф ChatGPT, дійте так:

  • Відкрийте головну сторінку із чат-ботом. У нижньому лівому куті екрана натисніть Settings (Налаштування) → Beta features (Бета-функції). У меню активуйте Web browsing («Використання інтернету») і Plugins («Плагіни»).
  • Далі створіть у ChatGPT новий чат.
  • Перемкніть модель ChatGPT на свіжу GPT-4.
  • У меню, що випадає, вкажіть Plugins → Plugin store («Магазин плагінів»).
  • Виберіть розширення для ChatGPT, яке потрібно під’єднати. Поки що діє обмеження в три варіанти для одного чату.

У новому чаті вам достатньо буде поставити питання, яке буде залучати встановлені програми. В такому випадку результати видачі залежать від якості виконання плагіну, а не тільки від ChatGPT.

Зараз система плагінів для ChatGPT знаходиться на стадії бета-тестування. Екосистема ще не налагоджена до фінальної версії, у зв’язку з розширеннями чат-бот може видавати помилкові результати або не спрацьовувати. Крім того, OpenAI поки що не додала зручний пошук по магазину з доповненнями.

Які плагіни для ChatGPT можуть бути корисними

1. Browsing

Browsing Plugin – це додатковий помічник, здатний переглядати веб. За допомогою цього плагіну ChatGPT отримує доступ до останньої та найточнішої інформації, щоб відповідати на питання, які раніше були за межами його обмеженої 2021 роком бази знань.

ChatGPT використовує API Bing від Microsoft та додаткові алгоритми безпеки для пошуку правдивої інформації. Робот показує сайти, на які посилається, коли генерує відповіді. Це дозволяє перевірити точність результатів.

2. Code Interpreter

Code Interpreter використовує Python та працює в ізольованому середовищі виконання. При застосуванні цього плагіну код запускається у постійній сесії, яка залишається активною протягом усього листування в чаті з ботом. Розширення підтримує навіть завантаження файлів у поточну робочу область.

Плагін допоможе новачкам помітно прискорити процес написання та оптимізації коду. Code Interpreter стане в пригоді для вирішення математичних завдань, аналізу даних, візуалізації та перетворення форматів файлів.

3. Retrieval

Retrieval — це розширення з відкритим кодом, яке розробники можуть запустити на власній системі, а потім зареєструвати в ChatGPT. Плагін дозволяє взаємодіяти з базами даних (Milvus, Qdrant, Redis, Weaviate, Zilliz) для індексації та пошуку документів. Джерела інформації можна синхронізувати зі своєю базою даних.

Плагін допоможе знаходити релевантні фрагменти документів з джерел користувача за запитом до чат-боту. Це можуть бути, наприклад, файли, нотатки, електронні листи або відкрита документація організації. У цьому випадку чат-бот виступатиме в ролі пошукової системи.

Щоб спробувати цей плагін, потрібно мати права використання контенту, який необхідно індексувати для пошуку.

4. Wolfram

Плагін Wolfram для ChatGPT поєднує генерування тексту мовною моделлю з обчислювальною системою Wolfram. Це допомагає знаходити точні дані та вирішувати складні завдання у різних сферах.

Через це розширення чатбот може зв’язуватися з Wolfram для відповіді на питання, наприклад, з математики. Після обробки запиту ChatGPT видає результати розрахунків та опис рішення.

За допомогою такого дуету вдасться не лише знаходити вже перевірені дані, а й виконувати нетривіальні обчислення. Wolfram може видавати візуалізації до завдань, створених іншими користувачами.

5. Zapier

Плагін від Zapier для ChatGPT дозволяє пов’язувати між собою близько 5000 додатків та сервісів. При цьому взаємодіяти з ними можна через інтерфейс чат-бота. За допомогою розширення вдасться автоматизувати різноманітні завдання, даючи команди ChatGPT. Це дозволить заощадити багато часу у робочому процесі.

Наприклад, можна попросити ChatGPT знайти контакти користувачів у CRM та оновити їх безпосередньо або додати рядки до таблиці та відправити їх у вигляді повідомлення у робочий месенджер. Крім того, вдасться додавати нові події до календаря.

6. Link Reader

Цей плагін дозволяє читати вміст сторінок або файлів за вказаними посиланнями. Ви надсилаєте посилання на сайт, PDF-документ, зображення або інше подібне джерело, а чат-бот проводить аналіз. Після цього можна ставити запитання щодо зібраних даних, на які ChatGPT відповість з подробицями. Також за допомогою Link Reader сервіс надасть коротке зведення – наприклад, за науковою статтею або звітом.

7. There’s an AI For That

Цей плагін допомагає знаходити та використовувати інструменти на основі нейромереж під велику кількість робочих або персональних завдань. Так, сервіс швидко підбере вам конвертери файлів, редактори для відео та багато іншого. Достатньо вказати свої вимоги у запиті, а у відповідь ви отримаєте список із посиланнями та коротким описом до кожного пункту.

8. Show Me

Show Me дозволяє швидко створювати ChatGPT діаграми всіх поширених типів. За допомогою плагіну вдасться швидко візуалізувати план роботи чи популярну концепцію. З цим розширенням чат-бот також здатний виводити зображення, графіки, карти та схеми.

Для створення ілюстрацій за запитами плагін підключається до різних сервісів: Google Images, Google Maps, Draw.io та інших.

9. Chess

Корисний плагін для любителів шахів дозволяє грати прямо в чаті з ботом. Розширення допомагає розвивати мислення, практикуватися та покращувати ігрові навички під час змагань з нейромережею.

ChatGPT може бути досить складним суперником, хоча він не тільки обіграє вас, але й відповість на питання щодо різних ходів та стратегій.

10. AskYourPDF

AskYourPDF — плагін для аналізу та пошуку інформації щодо PDF-файлів. Для використання потрібно ввести посилання на документ, який система завантажить, просканує та проіндексує. Після обробки ви зможете досить швидко знаходити цікаві для вас дані з тексту і збирати списки з подробицями.

Пам’ятайте, що завантажені файли можуть опинитися у відкритому доступі або у третіх осіб. Тож не варто використовувати цей інструмент для роботи з секретними документами та персональною інформацією.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Що таке галюцинації штучного інтелекту та як компанії вирішують цю проблему

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність