Чому платіжні системи на базі блокчейн будуть витісняти традиційні банківські

Платіжні системи, засновані на технології блокчейн, все більше привертають увагу гравців індустрії фінансових послуг і тому все частіше застосовуються для виконання банківських транзакцій.

17 серпня цього року ринкова капіталізація віртуальної валюти Bitcoin перевершила показник фінансового технологічного гіганту PayPal і всі попередні рекорди криптовалютного ринку в цілому. Таке суттєве зростання, досягнуте завдяки масовому проникненню технології в споживацьке середовище, багато в чому пояснюється підвищеною безпекою, швидкістю проведення транзакцій та зручністю, яку пропонує блокчейн.

vst_blockchain111

Нові платіжні системи на базі блокчейн

Один з подібних платіжних сервісів розробляє швейцарський стартап UTRUST, який прагне стати таким собі «PayPal» цифрового валютного ринку. Компанія також має намір підняти довіру до онлайнових транзакцій, пропонуючи першу в світі платформу криптовалютних платежів з вбудованим механізмом захисту споживачів.

howblochainworks700

Ця захищена платформа — саме те, що потрібно споживачам, аби застосовувати технологію блокчейн в своїх повсякденних операціях. За словами генерального директора UTRUST, компанія прагне створити інфраструктуру, яка забезпечить швидкі, безпечні, зручні та недорогі операції з криптовалютою разом із першою в світі схемою захисту платежів. Їх метою є демократизація криптовалютного ринку та блокчейну, щоб усі люди могли скористатися швидкими, прозорими та доступними транзакціями.

Чому блокчейн ідеально підходить для сектору фінансових послуг

На думку експертів, основною перевагою технології блокчейн є безпека, яку вона гарантує для транзакцій, що виконуються на її платформах. Ще однією перевагою є прозорість транзакцій. Ця технологія дозволяє всім користувачам у мережі переглядати проведені транзакції та баланс, при тому ці дані практично неможливо змінити.

Децентралізований протокол є основою блокчейну і мабуть найбільшою перевагою над сучасними централізованими альтернативами. На відміну від банків, які можна зламати або пограбувати через використання ними центрального сховища як для даних, так і для активів, в блокчейн-платформи практично неможливо проникнути, оскільки для цього потрібний доступ до кожного комп’ютерного вузла в мережі.

whatisblockchain700

Банківська галузь намагається перейти на блокчейн

Розуміючи потенціал блокчейну, понад 40 банків по всьому світу інвестують величезну кількість грошей у впровадження технології в свої системи. Вони вважають, що здатність блокчейну працювати без посередника і повністю усувати його з платіжного процесу призведе до заощаджень на загальну суму в мільярди доларів США. Ці кошти, що, як правило, витрачаються на розрахункові палати та інші процеси верифікації, тепер можна більш ефективно інвестувати в раціоналізацію їхніх бізнес-структур та платіжних систем.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TNW

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

Технологія NFC може стати повністю безконтактною – новини з NFC Forum

Головні тренди 2023 року за версією Trend Hunter: технології