Технологія NFC може стати повністю безконтактною – новини з NFC Forum

NFC Forum, який визначає стандарти NFC, оприлюднив дорожню карту ключових досліджень і планів щодо зв’язку ближнього радіуса дії до 2028 року.

Судячи з усього, одним з основних пріоритетів для майбутнього технології є збільшення її дальності дії. Наразі NFC працює лише тоді, коли два увімкнені пристрої перебувають на відстані 5 міліметрів один від одного, але група заявляє, що вивчає діапазони, які в чотири-шість разів перевищують поточну робочу відстань.

Це максимум 30 міліметрів, але це може пришвидшити транзакції та зменшити кількість збоїв, оскільки більша відстань також означає меншу точність вирівнювання антени. Крім того, форум прагне покращити поточну специфікацію бездротової зарядки NFC з 1 Вт до 3 Вт. За словами учасників форуму, це дозволить перевести бездротову зарядку в «‎нові та менші формфактори», але вони не навели прикладів того, який вигляд можуть мати ці формфактори.

Ще однією потенційною майбутньою можливістю NFC буде підтримка кількох дій одним дотиком. Виходячи з наведених на форумі прикладів використання – доставлення квитанцій з точки в точку, ідентифікація лояльності та продаж квитків. Смартфони з підтримкою NFC в майбутньому також можуть стати пристроями для продажу. Функція Apple Tap to Pay вже дозволяє власникам iPhone використовувати свої телефони як платіжні термінали. Але стандартизована можливість дозволила б більшій кількості людей, особливо в країнах, що розвиваються, де Android є більш поширеною системою, використовувати свої пристрої для здійснення платежів для своїх малих підприємств і магазинів.

А яка ситуація з використанням NFC в Україні?

Згідно з онлайн опитуванням компанії InMind, проведеним на замовлення Mastercard у листопаді – грудні 2022 року серед жителів міст із населенням від 50 000 осіб протягом 2022 року уже кожен другий (51%) користувався таким видом розрахунків. За рік до того цей показник становив тільки 40%.

59% респондентів заявили, що під час розрахунків у фізичних торгових точках вибирають саме безготівкові оплати, а 8% взагалі уникають магазинів, де можна платити тільки готівкою.

Найбільш помітно частота безготівкових оплат впродовж року зросла у таких категоріях: комунальні послуги (75% опитаних здійснювали оплати у безготівковій формі завжди або найчастіше), ліки (61%), квитки на потяг, міжміські автобуси та літаки (47%), одяг та взуття (46%), а також проїзд у міському громадському транспорті (26%).

88% респондентів мали досвід онлайн-замовлень у 2022 році, водночас 64% опитаних здійснювали купівлю онлайн від одного до кількох разів на місяць.

Кількість людей, які оплачують онлайн-замовлення готівкою під час отримання товару, зменшуються, свідчать дані опитування. Якщо у 2021 році таких було 39%, то минулого року їхня кількість зменшилася до 28%.

Опитування також показало, що серед українців зростає інтерес до криптовалют. 30% респондентів здійснювали або планують здійснити операції з криптою: 13% вже мали такий досвід, що вдвічі більше проти року раніше, а 17% – планують здійснити криптооперації упродовж цього року.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Engadget

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія