Генетичний консультант або архітектор розумних будинків — як технології можуть допомогти вибрати майбутню професію

За останніх 30 років ринок професій змінився настільки, що ми навіть цього уявити собі не могли. Якщо раніше діти мріяли стати космонавтами, пожежниками, лікарями, а ближче до закінчення школи – юристами і економістами, то зараз справи йдуть зовсім інакше. Популярними стають такі професії, про існування яких, ми і не підозрювали. Як підготувати дитину до вибору фаху своєї мрії, і, взагалі, чи треба це робити – над цими питаннями роздумують багато батьків.

Знайомство з професіями: в якому віці і для чого

Класичний застарілий підхід профорієнтації минулого часу вичерпав себе. Зараз кожен третій фахівець працює не за спеціальністю, що красномовно свідчить про неефективність методу. Якщо раніше питання вибору професії піднімалося ближче до старших класів школи, то зараз, завдяки технологіям, неусвідомлене знайомство з різноманіттям спеціальностей відбувається ще в дошкільному віці. Звичайно, в такому віці вибирати ким буде дитина немає сенсу. Однак, формування уявлення про світ професійної діяльності з раннього віку є дуже важливим і корисним, так як це розширює кругозір і формує важливі навички.

Вже зараз можна зустріти високотехнологічні іграшки, наприклад, барбі-робототехніка в комплекті з якою йде інструкція по програмуванню. Нехай це не глибокі навички, однак, граючи в професії, дитина пробує себе в різних видах діяльності, ставить перед собою завдання і виконує їх, діє згідно з інструкцій або всупереч їм. Все це допомагає визначити схильності дитини ще в ранньому віці.

Технології майбутнього: доповнена і віртуальна реальність

Сучасні психологи для високої ефективності пізнавального процесу рекомендують принцип, заснований на утриманні уваги. Барвистими книгами і просто цікавими відео дітей теперішнього покоління, які буквально народилися з гаджетами в руках, вже не здивуєш. На допомогу навчальному процесу приходять доповнена і віртуальна реальність.

Тільки уявіть, надівши окуляри віртуальної реальності дитина зможе побувати на археологічних розкопках, стати свідком історичних подій, взяти участь в процесі виготовлення автомобілів на заводі, досліджувати морські глибини або підкорювати космос. Звісно, це набагато цікавіше, ніж гортати нудні підручники.

Мотивація до навчання із застосуванням технологій доповненої і віртуальної реальності зростає в рази. Дитина більше не нудьгує і при цьому проводить час з користю. А Ви, спостерігаючи за нею, можете зробити висновки, який напрямок дитину найбільше цікавить і які у неї здібності.

Освітні програми VR для дітей

Сьогодні існує вже безліч пізнавальних програм доповненої і віртуальної реальності, і тому ми вирішили зібрати невелику добірку найпопулярніших з них.

Expeditions — чудове додаток від Google, що дозволяє подорожувати по світу в різні епохи, вивчаючи пам’ятки і їх історію, подорожувати по морському дну і літати в космосі.

Google Arts & Culture — завдяки додатку ви зможете відвідувати кращі світові виставки і вивчати твори мистецтва в найдрібніших деталях . Тисячі історій, відеороликів і рукописів, екскурсії по містах і пам’ятниках архітектури, а також захоплюючі види чудових чудес природи будуть вражати вашу дитину. А ще бонусом можна знайти свою візуальну копію серед історичних особистостей.

Titans of Space — дійсно вражаюий додаток для любителів астрономії в якому можна подорожувати по нашій сонячній системі, вивчаючи властивості планет.

Within — відкриває неймовірну можливість присутності в різних сюжетах, концертах, як в реальному світі, так і в повністю вигаданому. Проїхатися по Нью-Йорку, політати на гвинтокрилі, поспостерігати за заходом сонця на озері в горах − все це можливо в віртуальній реальності завдяки цьому додатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем