У британському університеті з’являться лектори-голограми

Будь-який викладач підтвердить: заманити студентів на ранкову лекцію — непросте завдання. Однак урок фізики з Альбертом Ейнштейном або майстер-клас з дизайну з Коко Шанель напевно зацікавить навіть лінивих.

Незабаром така можливість з’явиться у студентів Університету Лафборо, де тестуватимуть технологію на базі штучного інтелекту, здатну створити реалістичну голограму будь-якої людини.

За допомогою технології Університет Лафборо планує запрошувати спортивних учених із Массачусетського технологічного інституту, які навчать студентів напряму «Мода» створювати імерсивні шоу, а також перевіряти, як майбутні менеджери справляються зі складними ситуаціями у бізнесі.

Як стверджує Віккі Лок, директор з бакалаврату Бізнес-школи Лафборо, студенти «люблять» цей гаджет і хочуть зробити з ним селфі. За її словами, їм набагато цікавіше, коли запрошений лектор виступає у вигляді голограми, а не за Zoom.

Університет тестуватиме технологію протягом року та офіційно включить її до навчальної програми у 2025 році.

Ці голографічні установки створює американська компанія Proto, про яку ми писали раніше. Серед її клієнтів – BT та IBM, які використовують технологію під час зустрічей, щоб знизити потребу у корпоративних поїздках. Proto також працює з ритейлером H&M над створенням інтерактивних вітрин у Стокгольмі.

Девід Нуссбаум заснував Proto чотири роки тому, а раніше працював над голограмами померлих знаменитостей. Він каже, що його компанія скоро зможе повернути до життя деяких із найбільших мислителів 20-го століття.

Як стверджує Нуссбаум, технологія Proto здатна проєктувати зображення Стівена Хокінга чи будь-якої іншої людини, створюючи враження, ніби він знаходиться поряд з вами.

«Штучний інтелект – частина нашого життя, подобається це людям чи ні», – вважає Нуссбаум. За його словами, компанія прагне довести: не обов’язково бути ексцентричним мільйонером чи знаменитістю, щоб мати свою голограму.

Гері Бернетт, професор цифрової творчості Університету Лафборо, стверджує, що іммерсивні технології та штучний інтелект – це «нові форми грамотності», і саме вони стануть у пригоді студентам у майбутній кар’єрі.

Проректор Рейчел Томсон вважає, що технологія допоможе університету реалізувати стратегію сталого розвитку. Так запрошеним лекторам не доведеться прилітати особисто, а студенти, які вивчають інженерію, дизайн та творчі мистецтва, зможуть використати менше матеріалів для створення прототипів.

Крім цього, в порівнянні з відеодзвінками, з Proto набагато легше демонструвати складне обладнання, наприклад, двигун.

Нуссбаум розповів, що компанії та великі установи, такі як університети, – перший крок у плані Proto. Протягом наступних півтора року він сподівається випустити пристрої меншого розміру, які коштуватимуть менше ніж $1 тис.

Нуссбаум додав, що завдяки штучному інтелекту можна створити аватар будь-якої людини у світі, але зазначив, що це може спричинити юридичні наслідки.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TheGuardian

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному