Польоти по місту на ховерборді стали реальністю

Ви помічали, що ми живемо в такий час, коли нам говорять, що придумали геніальну річ, а ми тільки схвально киваємо? Максимум, зробимо репост і підемо далі. Нас складно здивувати, але деякі речі зі старих фільмів розбурхують розуми людей з категорії 50+, яких ще можна здивувати прогресом, через те, що вони народилися тоді, коли не було ні Інтернету, ні мобільних телефонів, ні масового поширення комп’ютерів. Одним з фільмів того часу, гаджети з якого досі хочуть повторити винахідники, є «Назад в майбутнє». А саме друга частина, де Марті з доком Брауном переносяться у 2015 рік, в якому машини літають, а люди носять одяг, який підбудовується під них. З одягом ми сяк-так впоралися, до машин ще далеко, але Howerboard, на якому герой пішов від погоні, постійно з’являється, і тепер є ще один прототип. Можливо найперспективніший.

Летючі скейтборди

Пристрій, який днями показав винахідник Хантер Ковальд, складно порівнювати з тим ховербордом з «Назад в майбутнє», але він все одно дуже крутий. Чимось це навіть нагадує те, на чому літав Зелений Гоблін в «Людині-Павуку», але від цього цінність винаходу не падає.

Хантер витратив на свої дослідження кілька років, але його винахід дійсно універсальний. Наприклад, кілька років тому щось подібне показувала компанія Lexus. Її винахід був дуже схожий на те, що показували у фільмі «Назад в майбутнє», але працював він виключно в одному місці у світі. Це був сильно доопрацьований скейтпарк. У нього вмонтували спеціальний шар з магнітами. Виглядало все красиво, але на ділі це був просто ефект магнітної левітації і не більше.

Були й інші системи, на зразок великої платформи з величезною кількістю маленьких вентиляторів. Вона теж могла літати, але коштувала дорого і за майже десять років так і не стала хоч скільки-то масовим продуктом.

Ховерборд Хантера Ковальда

Нинішній варіант ховерборду являє собою по суті розвиток ідеї великого квадрокоптера. У нього 8 потужних гвинтів, розташованих уздовж платформи. Саме вони й підіймають пілота наверх. Роботу ховерборду Хантер продемонстрував особисто, як і належить впевненому в собі винахіднику.

Великої кількості подробиць про новий ховерборд немає, але його творець все ж поділився деякими характеристиками. Зокрема, він може підійматися разом з пілотом на висоту до 150 метрів. Конструкція апарату виглядає максимально полегшеною, щоб його було просто підняти в повітря. Каркас виготовлений з вуглецевого волокна, а всі з’єднання зроблені максимально надійними, щоб забезпечити найвищий рівень безпеки.

Чи безпечно літати на ховерборді

На користь безпеки говорить великий запас надійності механічної частини конструкції. Зокрема, якщо в польоті з якоїсь причини відмовлять відразу два гвинти з восьми, апарат все одно зможе сісти, а не розбитися.

Для того, щоб відповідати всім вимогам американського законодавства, ховерборд Хантера обладнаний навігаційним комплексом, який сертифікований Федеральним управлінням цивільної авіації США.

Як управляти летючим ховербордом

Управління здійснюється пультом, який Хантер тримає в руці під час польоту. Його добре видно в розміщеному вище відеоролику. Теоретично управління можна було б зробити за принципом гіроскутера. Тобто пілот відхиляв би положення апарата ногами та той летів би в потрібну сторону, щоб компенсувати нахил. Але в цьому випадку небезпека була б вище, через те, що гіроскоп може помилитися, а будь-який необережний рух призводив би до зсуву в бік.

Крім цього, зміщення ваги може стати проблемою, коли вісім пропелерів крутяться з великою швидкістю і створюють потужний гіроскопічний ефект. Тому управління з пульта набагато зручніше і безпечніше. Звичайно, якщо слово «безпечно» взагалі можна застосувати до ситуації, коли ти висиш на висоті кількох метрів, а навколо тебе вісім пропелерів, що обертаються з величезною швидкістю.

Тільки уявіть, що буде, якщо пілот помилиться або система вийде з-під контролю і він впаде. Крім того, що він може сам дуже сильно постраждати ще до того, як долетить до землі, так ще може дістатися оточенню.

Попри це, розробка виглядає дуже цікаво. Люди, які стали свідками випробувань, сильно здивувалися. Та й чи можна не здивуватися, коли повз тебе по місту летить людина на незрозумілій платформі, що дзижчить.

Чи важко було зробити летючу дошку

Яка б доля не чекала ховерборд Хантера Ковальда, сам факт його появи вже вражає. Сам творець літального апарату говорив, що він ніколи не зможе пояснити іншим, скільки сил було витрачено на створення цього на вигляд простого винаходу. Це той самий випадок, коли оточення говорили йому, що це неможливо і закони фізики обдурити не вийде, але він спробував і зробив це.

У підсумку, пройшовши через труднощі, виготовлення нестандартних деталей, пожежі на випробуваннях і інші неприємності, за кілька років він домігся свого і здійснив мрію. Ось такі ентузіасти, а не великі корпорації рухають технології вперед.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Розумні сонцезахисні окуляри для мотоциклістів від BMW

«Тостер розміром з людину»: як виглядає самоврядний автомобіль від Zoox

Аерокари, які можуть стати першими серійними літаючими авто

Що відбувається на ринку вакуумного транспорту і за якими проектами варто стежити?