Головне зі звіту Deloitte про застосування NFT у бізнесі

Аналітична компанія Deloitte випустила звіт про використання NFT у бізнесі. Автори документа розглянули не лише плюси, а й ризики, пов’язані із впровадженням технології у робочі процеси.

Британська аналітична компанія Deloitte опублікувала новий звіт під назвою Corporates using NFTs (Використання корпорацій NFT). У ньому розглядаються можливі застосування технології компаніями, а також торкається теми ризиків, пов’язаних з NFT.

Автори звіту вважають, що перед тим, як обговорювати використання NFT, керівники компанії повинні визначити проблеми, які ця технологія може вирішити. Незамінні токени — це потужний інструмент, проте не кожен бізнес потребує його прямо зараз. У 2021-2022 роках на хвилі популярності технології багато компаній анонсували впровадження NFT, але швидко зрозуміли, що потреби в цьому не було. Такі прецеденти серйозно підривають довіру до WEB 3.

У звіті також зазначається, що NFT створюють ризики, яких WEB 2 компанії може бути не готові. За відсутності належної експертизи в галузі кібербезпеки невзаємозамінні токени можуть стати лазівкою для хакерів та шахраїв.

Не менш важливо враховувати правильне оформлення NFT з юридичної точки зору. Правовий статус токенів сильно відрізняється залежно від країни, і часто вони перебувають у сірій зоні. З усім тим, деякі держави вже виробили правила випуску та обігу NFT, і вони не завжди опиняються на стороні криптокомпаній.

Що стосується сценаріїв використання невзаємозамінних токенів, дослідники з Deloitte наводять такі приклади функцій, які можуть виконувати NFT:

  • зберігання та перевірка документів;
  • розподіл інтелектуальної власності;
  • вибудовування системи цифрової ідентифікації;
  • роздача токенів доступу;
  • випуск колекційних товарів.

Відповідно до звіту, потенціал NFT ще не розкрито. Сьогодні існує багато ініціатив щодо впровадження невзаємозамінних токенів у спортивні спільноти та ігри, однак це лише мала частина можливостей технології.

У майбутньому NFT можуть радикально змінити способи реєстрації цифрових прав та роботи з ними, змінивши саму природу сучасного бізнесу. Вже зараз деякі компанії дозволяють торкнутися цього, проте про настання WEB 3 говорити ще зарано.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Deloitte

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI