Як використовуються безпілотники в зоні АТО

Розгортання військової агресії проросійських сил на Донбасі потребувало не лише адекватної відповіді військовими засобами, але й розвідки з повітря. На допомогу українським військовим прийшли квадрокоптери та інші конфігурації літаючих дронів.

Першими безпілотними апаратами, які були застосовані в зоні бойових дій на Донбасі для проведення розвідки і фотозйомки позицій терористів «Д/ЛНР» та російських військових, стали зразки техніки ще часів СРСР:

На озброєнні повітряних сил ЗСУ на момент початку військової операції перебували два типи комплексів радянського зразка. В процес включилися конструктори та інженери і активісти. Вдосконалення та впровадження нових безпілотних літальних апаратів почалося із літа-осені 2014 року:

В цей же час почалась підготовка фахівців, чия рідкісна професія є навіть в офіційному класифікаторі — операторів управління безпілотними літальними апаратами:

В різних регіонах України конструктори-моделісти та фахові інженери почали представляти власні розробки для зони АТО. Десь їй фінансувало Міністерство оборони та місцева влада, десь роботи виконувались за кошти ентузіастів:

А ось відео про те, як на практиці працює аеророзвідка в зоні бойових дій. На відео продемонстровано роботу спецпідрозділу «Фурія», котрий виконує орієнтування та аеророзвідку для складних ділянок проведення АТО:

Нагадаємо, окрім безпілотних апаратів, на Сході військові та добровольчі батальйони використовують й інші технології ведення сучасної оборони.

Читайте также:

DJI Mavic Mini – мініатюрний квадрокоптер, який не можна назвати іграшкою

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Создатели vs. Инфлюенсеры