Європа переживає «бум» безконтактних платежів — 12,6 млрд євро за рік

В Європі безконтактні платежі переживають небувалий сплеск у порівнянні із низкою минулих років. Платежі без використання банкомату чи готівки за 12 місяців склали 12,6 млрд євро.

Зараз у Європі використовуються вже 131 млн безконтактних банківських карток VISA. До 2020 року очікується, що усі європейські платіжні термінали в магазинах будуть працювати із технологією безконтактних платежів.

Лише в березні 2015 року європейці витратили понад півтора мільярда євро через безконтактні платежі — більшість з них стали витратами на дрібні покупки, оплату чеків у ресторанах та кафе.

Лідером у сфері безконтактних платежів стала Великобританія із 49,6 млн карток такого типу та понад 400 тис терміналів для прийому безконтактних платежів. У Франції таких карток вже понад 20 млн, у Польщі — 14,5 млн карток із безконтактними чіпами та 354 тис терміналів.

Серед причин першості Британії в цьому списку — впровадження безконтактних платежів у Лондонській підземці, а також доступ до системи Apple Pay.

Нагадаємо, раніше керівництво VISA висловило підтримку розвиткові системи мобільних платежів від Apple. В Україні можливість безконтактної оплати нещодавно отримали пасажири київського метрополітену.

Читайте также:

Windows падає, а Linux росте: що відбувається на світовому ринку настільних операційних систем

Технологія NFC може стати повністю безконтактною – новини з NFC Forum

Цифрові візитівки: що це таке і як вони працюють

На що здатна NFC: неочевидні способи застосування