Дихай, Лондон! – перша дорога з нульовим рівнем викидів

Навесні 2020 року у Великій Британії введуть в експлуатацію дорогу з нульовим рівнем викидів.

Це проект влади Лондона для зменшення рівня викидів в атмосферу, що виходять від транспортних засобів. 24 години на добу, сім днів на тиждень по дорозі Beech Street буде заборонено пересування бензинових і дизельних автомобілів.

Перш ніж прийняти остаточне рішення з приводу довгостроковості проекту, запустять пробний період на 18 місяців. Це буде перша британська вулиця з нульовим рівнем викидів.

Транспортним засобам, що працюють на електриці та водні, дозволять доступ на вулицю, в той час як гібридні транспортні засоби можуть використовувати його лише в разі, якщо вони здатні проїхати не менше 32 кілометрів в режимі нульового викиду. Відомо, що буде дозволено пересування машин для вивозу сміття та аварійного транспорту.

Відстеження порушників і штрафи

Відстежувати, які транспортні засоби в’їхали в зону, а також здійснювати оцінку, чи підпадають вони під дію правил будуть камери з автоматичним розпізнаванням номерних знаків. У разі порушення, водієві призначать штраф в 130 фунтів стерлінгів. При оплаті штрафу протягом двох тижнів, ціна зменшиться у 2 рази й складе 65 фунтів стерлінгів.

Влада Лондона стверджує, що відбудеться спеціальна інформаційна кампанія, завдяки якій максимальна кількість людей дізнаються про перекриття руху. Більш того, при в’їзді в дорогу розмістять спеціальні попереджувальні знаки. Експериментальна схема руху впроваджується з використанням новітніх технологій. Якщо проект виправдає очікування, його розширять, масштабуючи подібні схеми пересування.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Forbes

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження

Ексурсія по фабриці з переробки батарей. Відео