7 фактів про українських фрілансерів у 2016 році від платформи Freelancehunt

Онлайн-платформа для фрілансерів Freelancehunt.com оприлюднила підсумки роботи цього сегменту українського ринку в 2016 році. Ми зібрали найцікавіші факти в нашому матеріалі.

coffee-1905484_1280

Кількісне та фінансове зростання

За період кінець 2015-го — кінець 2016 року замовники опублікували на ресурсі 75 тис проектів, що на 30 тис більше, аніж за попередній аналогічний відрізок часу. В грошовому еквіваленті, виконані проекти досягли обсягу у понад 125 млн грн, що на 30 млн грн більше за показник 2015-го.

Кількість зареєстрованих виконавців збільшилась майже втричі — з 60 до 165 тис фрілансерів. При цьому, кількість замовників виросла лише в 1,5 рази — з 40 до 65 тис.

Столиця України — беззаперечний лідер

Київ та Київська область з абсолютною перевагою очолюють рейтинг регіонів за кількістю замовників — 60%, в той час як в Харківській області, що займає друге місце, зареєстровано лише 8,8% замовників. На третьому місці в рейтингу опинилася Дніпропетровська обл. (7,6%), на четвертому — Одеська (6,0%), а на 5-му — Львівська (5,8%).

Криптовалюти «не рулять»

Bitcoin, що з’явився на платформі на початку 2016-го року, як один із способів оплати, так і не здобув очікуваної популярності. Його часта в загальній кількості оплат становить лише 0,36%. Абсолютна більшість клієнтів Freelancehunt надають перевагу картковим оплатам, а системи WebMoney, «Яндекс.Деньги», Qiwi продовжують втрачати популярність та сумарно опрацювали за цей рік лише 8% операцій.

Дизайнери і програмісти — «наше все»

Активне зростання кількості виконавців зумовило зміни в рейтингу найбільш популярних навичок. Дизайн, програмування та робота із текстами продовжують домінувати, однак в відсотковому співвідношенні втратили позиції порівняно із 2015 роком. Збільшилась кількість фрілансерів, що працюють з перекладами, SEO та маркетингом, аудіо- та відеоконтентом.

Найбільше замовлень через платформу Freelancehunt надійшло в галузі програмування. Незважаючи на збільшення кількості виконавців, замовлень для всіх вистачило: 38% від загальної кількості проектів стосувались програмування, а виконавців-програмістів зареєстровано 23% від загальної кількості. Майже 45% всіх оплачених операцій також займає програмування. Зате в галузі дизайну зареєстровано 25% всіх фрілансерів, а оплати їх проектів складають лише 12,7% всіх платежів.

Замовники готові добре платити за мобільну розробку. В 2016 році такі проекти склали менше 1% від загальної кількості робіт, а суми платежів, при цьому, — майже 5%.

БІЛЬШЕ ПРО ФРІЛАНС:

За матеріалами прес-служби Freelancehunt.com

Читайте также:

7 трендів в UX- та UI-дизайні у 2024 році

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

5 технологій, які пішли в минуле через Apple