Аеромобілі, які можуть підкорити небо найближчим часом

Зараз людство ще не готове до запуску літаючих авто. Цьому сприяє безліч факторів, як наприклад не розвинута інфраструктура та відсутність правил пересування аеромобілів. Не дивлячись на це, безліч компаній не лише займаються розробкою «фантастичних літальних апаратів», але й вже встигли представити декотрі з них.

AeroMobil prototype

Словацький прототип літального апарату, який повинен бути відправлений приватним власникам вже в наступному році. AeroMobil розробило достатньо багато прототипів до того, як він дійшов до сьогоднішнього стану, при цьому перший літаючий апарат було протестовано ще у 2013 році.

Airbus Vahana

Це повністю автономний літаючий апарат, який у 2018 році пройшов успішне тестування. Після чого Airbus здійснив понад 50 пробних польотів та повинен дебютувати вже в наступному році.

Volocopter 2X

Німецький електронний апарат, який в жовтні 2019 року був успішно протестований в Сингапурі. Згідно з наданою інформацією, транспортний засіб може перевозити двох пасажирів протягом 30 хвилин.

Moog SureFly

SureFly має бути простим в експлуатації, тому більшість елементів управління автоматизовані. Цей літаючий апарат створений для перевезення вантажу. Головною відмінністю від інших авто являється те, що SureFly працює на бензині, а акумуляторна батарея може забезпечити до 10 хвилин додаткового польоту.

Opener BlackFly

Американський надлегкий літак, який за словами представників, повинен бути презентованим вже в цьому році. Найголовніше, його вартість не повинна перевищувати ціну звичайного позашляховика. Цей літаючий апарат поєднує в собі персональне пілотування з багатьма автоматичними функціями.

Ehang 184

Це перший у світі безпілотний літаючий апарат, що був представлений на CES у 2016 році. Навіть зараз це якийсь нереалістичний пасажирський безпілотник, що має такі опції, як повна автоматика та максимальна безпека. За словами співробітників компанії, його може використовувати кожен.

Jaunt Aviation

Гібридний літаючий апарат, створений за запатентованою технологією, яка дозволяє знизити шум турбін під час польоту. Транспортний засіб розробили компанія Aviation разом з Triumph Group. Також відомо, що компанії активно розвивають співробітництво з іншими великими організаціями для придбання навігаційного програмного забезпечення та інших технологій.

Можна побачити, що автоіндустрія не стоїть на місці, вище представлені авто є лише невеликою частиною інноваційних літаючих апаратів, які були представлені та анонсовані як найбільшими світовими компаніями, так і порівняно невеликими стартапами.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що безпечніше – безпілотний автомобіль чи людина за кермом?

ПДР майбутнього: як голограми можуть убезпечити ситуацію на дорогах

Switchblade 300 – маленький вбивця на захисті України

Bayraktar TB2: детально про цей БПЛА