Підсумки Google: спінер, серіали й реаліті-шоу популярніші ніж криптовалюта і політики

Компанія «Google Україна» представила традиційні підсумки року від пошукової системи. Кого шукали українці, що купували і чим цікавилися — всі дані представлені у єдиному звіті Google Zeitgeist. Нагадаємо, що ми вже розповідали про те, як пошукові запити в Google розкривають наші секрети.

newyearresults

В цілому, у ТОП-10 запитів українського сегменту Google панують серіали, реаліті і ТВ-шоу. Лише дві позиції завоювали інші поняття і явища: на третьому місці є запит про НАЗК, на п’ятому — анонімайзер. Так виглядає повний перелік найпопулярніших запитів:

  1. «Фізрук», 4 сезон
  2. «Холостяк», 7
  3. НАЗК
  4. Фільми 2017
  5. Анонімайзер
  6. «Гра престолів», 7 сезон
  7. Євробачення 2017
  8. «Ольга», 2 сезон
  9. «Молодіжка», 5 сезон
  10. «Київ вдень і вночі», 3 сезон

У категорії «Персона» українці найчастіше шукали інформацію про Діану Шуригіну. Дівчина, що стала відома завдяки появі на російському ТБ із скандальною історією про зґвалтування, займає перше місце, одразу за нею йдуть також представники РФ: Михайло Задорнов і Дмитро Мар’янов. У 2017 році українські користувачі також питали у Google про Ірину Бережну, Віру Глаголєву, Катю Чілі, Честера Беннінгтона, Сергія Бабкіна, Міхеїла Саакашвілі і Дональда Трампа.

Серед фільмів цього українців найбільше зацікавила нова частина франшизи «Форсаж 8». Взагалі, продовження популярних фільмів займають вісім позицій в першій десятці, а ще два фільми — це рімейки: нова версія «Воно» за романом Стівена Кінга і кіноверсія популярного серіалу 1990-х «Рятувальники Малібу».

У категорії «Покупка року» в 2017-му переможцем став спінер, а от криптовалюта, якою би популярною не була серед технологічних фахівців та інвесторів, у ТОП-10 посіла лише десяте місце. Повністю рейтинг онлайн-покупок виглядає так:

  1. Спінер
  2. Квитки на потяг
  3. iPhone 7
  4. Бейбіленд
  5. iPhone 8
  6. Авто в Литві
  7. Купальники 2017
  8. iPhone X
  9. Вентилятор
  10. Біткоїн

Користувачі постійно ставлять Google найрізноманітніші питання. У році, що минає, українці хотіли дізнатися, що таке спінер, антикітерський механізм, VPN і біткоїн; цікавилися, чому не працює соцмережа «ВКонтакте» і подорожчав газ. Крім того, намагалися з’ясувати, як обійти блокування «ВКонтакте», завантажити відео з YouTube, а також зверталися з філософськими питаннями «навіщо ми живемо» і «навіщо любити». Більше підсумків року можна знайти за посиланням.

Окрім того, компанія Google представила підсумкове відео про явища, події та імена, які ми всі з вами шукали у 2017 році:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

25 років в Пошуку: тенденції пошукових запитів Google за весь час

Цифрова амнезія: що це таке і чи можна її подолати

Від героя мемів до «вбивці Google»: як створювалася пошукова система Bing

Як пошук у Google вводить нас в оману