McDonald’s відкрив ресторан з нульовим споживанням енергії

У Флориді, США відкрився перший у світі ресторан McDonald’s, який повністю забезпечує себе електроенергією за рахунок поновлюваних джерел енергії.

Будівлю спроєктувало чиказьке бюро Ross Barney Architects. Загальна площа ресторану — 8024 квадратних футів (745 м²), на яких розташовані кухня, автокафе, обідня зона, зона видачі замовлень, крита тераса та інші.

Дах V-подібної форми покритий сонячними панелями, які, за розрахунками, будуть генерувати 704,7 тисячі кВт⋅г в рік. Також по всій будівлі встановлені фотоелектричні скляні панелі.

65% днів у році в ресторані працює природна вентиляція. Коли потрібно включити кондиціонер, спрацьовують автоматичні вікна-жалюзі (вони реагують на датчики вологості та температури повітря).

Зовні стіни будівлі покриті живими рослинами (площа вертикальної «клумби» — понад 1700 квадратних футів, або 158 м²). Вони очищають повітря та утримують воду.

Внаслідок сонячної енергії працюють і ліхтарі, встановлені на паркуванні. Їх автономна система живлення дозволяє ресторану економити 8000 кВт⋅г в рік.

У McDonald’s кажуть, що для компанії новий ресторан стане навчальним центром, на прикладі якого вона буде тестувати нові рішення для зниження кількості витрат води та енергії.

У 2021 році мережа планує пройти міжнародну сертифікацію «нульового енергоспоживання», а до 2030 року — знизити власні викиди парникових газів на 36%.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Designboom

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження

Ексурсія по фабриці з переробки батарей. Відео