Розвиток і зростання Pet Tech

Проривні технології нарешті наближуються до галузі «домашніх улюбленців». Чи це те, чого ми чекали?

Ні для кого не є секретом те, що ми любимо своїх пухнастих друзів. Однак, хоча зв’язок між людьми та тваринами існує впродовж тисячоліть, концепція «бути хазяїном тварини» суттєво змінилася за останні кілька років.

Домашні улюбленці в житті людей

Попередні покоління часто брали домашню тварину як компаньйона для їхніх дітей або ж для того, щоб вона допомогла їм самим подолати почуття самотності, яке виникає після того, як дорослі діти залишають батьківську хату. Міленіали та представники покоління «Z» одружуються та заводять дітей у значно пізнішому віці. А деякі вирішують взагалі не мати дітей, надаючи перевагу домашнім улюбленцям. Це чудово видно зі статистики, яка показує, що молодші покоління мають більше домашніх тварин, ніж старші. Наприклад, у США 62% домашніх тварин належать до молодших поколінь, тоді як у покоління «Бебі-бумерів» живе лише 32%.

Це допомагає пояснити той факт, що індустрія товарів та послуг для домашніх тварин стабільно зростає на рівні 14% CAGR – у 2018 році вона зросла до $77 млрд лише у США. Дослідження показують, що понад 85 млн сімей мають принаймні одного пухнастого друга, причому володіння домашніми тваринами зросло на 12% протягом останніх тридцяти років. До 2023 року в Північній Америці очікується, що продажі в цій галузі сягатимуть $281 млрд.

Не можна заперечувати, що товари та послуги, пов’язані з домашніми тваринами, є великим бізнесом, але це також простір, який дозрів для новітніх технологій. Технічно підковані власники, очікують, що бізнес, з яким вони мають справу, інтегрується у підключену, «на запит» культуру цифрової доби.

Однак, це все ще одна з останніх галузей, яка не була належним чином похитнута шерінговою економікою та платформами, що керуються даними, як це зробили Uber та Airbnb для райд-шерінгу та гостьового бізнесу.

Інвестиції та останні розробок в Pet Tech

Всі ці фактори разом спричинили пришвидшення інвестицій у технологію для домашніх тварин. Лише у 2018 році у відповідні стартапи було вкладено понад пів мільярда доларів, а провідні гравці – на зразок додатку для вигулу собак Wag! – зібрали сотні мільйонів коштів. Очікується, що галузь технологій для домашніх тварин у 2019 році збільшиться і збільшить цю суму, що зробить її одним з найгарячіших секторів у світовій технологічній галузі.

Звичайно, мати домашніх тварин – це набагато більше, ніж годувати та поїти їх. Багато зусиль і витрат (усе це варто того, звичайно) потрібно для того, щоб вони завжди були щасливими та здоровими. Йдеться про те, щоб бути у буквальному сенсі батьками для своїх домашніх тварин, і розумні стартапи почали придивлятися до цього латентного попиту, перетворюючи це на нові бізнес-моделі. Варто згадати, наприклад, фітнес-трекер PitPat або ж FitBark – перенесення людських технологій на арену домашніх тварин стане нормою.

Інші цікаві продукти, що з’являються на цій арені, включають CleverPet Hub, «ігрову консоль» для домашніх тварин, яка керується смартфоном і пропонує прості ігри для залучення та тренування домашніх тварин, поки їхніх власників не має вдома; Sure PetCare – розумні двері для собачок, які відкриваються тільки тоді, коли пристрій розпізнає імплантований RFID мікрочип вашого улюбленця. Тим часом інші компанії розробили розумні мисочки для їжі, води та кошачі туалети, що самі чистяться та можуть вимірювати, спостерігати та контролювати щоденний «вхід та вихід» харчування вашого вихованця.

Напевно, найвідоміший гравець у цьому просторі – Rover, компанія, що базується у Вашингтоні, і знаходить собакам собачих нянь (люди, які вигулюють чужих собак), що знаходяться неподалік. Заснований трохи понад вісім років тому, стартап майже набув статусу «єдинорога» після масштабного раунду фінансування в розмірі $155 млн минулого року.

І все-таки модель Rover зосереджена на відносно вузькому сегменті послуг, тоді як BabelBark, ще одна зірка в цьому просторі, має більш цілісну модель, яка з’єднує ветеринарів, лікарні для тварин, ритейлерів, притулки та власників, щоб забезпечити всі потреби та попит на домашніх тварин під дахом однієї глобальної платформи. Запустившись трохи більше як рік тому, вони вже мають понад 650 підприємств для домашніх тварин, підключених до понад 200 000 домашніх тварин, зростаючи зі швидкістю близько 400%.

BabelBark пропонує базовий безкоштовний додаток для споживачів, з преміальною версією, яка містить в собі 24/7 гарячу лінію ветеринарів, реєстрацію домашніх тварин, повідомлення про втрачених та знайдених тварин та сигналізацію на той випадок, якщо вони губляться, зберігання та синхронізацію медичних записів тварини й навіть моніторинг активності. Такий арсенал послуг, безумовно, забезпечить душевний спокій та рівновагу.

Наприклад, фітнес-трекер, який ми згадували вище. Платформа BabelBark може підключатися до цих даних, дозволяючи ветеринарові тварини надавати власникові корисні рекомендації щодо профілактики здоров’я. Або (не дай Боже), якщо хтось із ваших домашніх улюбленців загубиться і не матиме на собі нашийника з інформацією, притулок зможе сканувати їхній мікрочип і негайно подати сповіщення на додаток власника.

На одному рівні цей вид послуг допомагає власникам домашніх тварин відстежувати такі важливі речі, як історія годування, медичні записи та графіки ліків. Але вони також створені для підключення та обміну даними між різними групами користувачів: наприклад, ветеринари можуть бачити історію годування або дані з монітора здоров’я домашніх тварин; підприємства, орієнтовані на домашніх тварин, бачать індивідуальні преференції домашніх тварин та їхніх власників, що допомагає налаштувати індивідуальні пропозиції. Цей цілісний підхід економить багато ресурсів, залишаючи більше часу для того, що дійсно має значення в житті: прогулянок.

Все це свідчить про те, що ми будемо набагато більше чути про «PeTech» у наступні місяці та роки, а також побачимо набагато більше компаній, що входять у цей простір. По аналогії з тим, що відбувалося з іншими індустріями, цей прорив може створити абсолютно нові ринки та можливості, і, сподіваємось, покращити досвід користувачів як для людей, так і для їхніх чотириногих друзів.

ВАРТО ЧИТАТИ:

Джерело: TNW

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні