Телефон для справжніх техноґіків — дивний відголос минулого від Sky’s Edge

Співробітниця Брукхейвенської національної лабораторії в США Джастін Хопт створила стартап Sky’s Edge, де розробляє різні пристрої з програмним забезпеченням з відкритим вихідним кодом. Одним з її проєктів став телефон з дисковим номеронабирачем — вона випустила його в лютому 2020 року.

Інженерка зізнається, що їй не подобаються смартфони, їх «сенсорність» і те, як людина прив’язується до них. Їй хотілося створити свій особистий аналоговий смартфон. Крім цього, вона не любить писати SMS, тому у її пристрої немає клавіатури.

Телефон не схожий на сенсорні смартфони, а де в чому, на думку Хопт, навіть функціональніша їх:

  • Є антена з SMA-роз’ємом — якість зв’язку, за оцінкою інженерки, відмінний.
  • У телефоні не потрібно шукати додаток для дзвінка — його просто немає.
  • Можна налаштувати швидкий виклик абонентам, яким власник телефону дзвонить найчастіше.
  • У телефону дисплей на електронному чорнилі, він бістатичний — для зображення повідомлення йому не потрібна енергія. За словами Хопт, дисплей чіткіше, ніж у смартфонів.
  • Також він постійно показує рівень сигналу і заряду батареї, немає затримки в вимірі якості сигналу.
  • У конструкцію апарату легко внести зміни.
  • Заряду батареї вистачає на 24 години.

Як створювався телефон

Хопт зібрала необхідні деталі для базової конструкції телефону і під’єднала до них авдіоконтролер для Arduino Micro.

На 3D-принтері вона надрукувала корпус апарату.

Телефоном вже можна було користуватися, але виникли проблеми. Наприклад, батарея пристрою працювала менш як дві години. Щоб телефон міг підключатися до інтернету, Хопт використовувала модем Adafruit FONA 2G. Але, як вона зізнається, це було помилкою, тому що мережа 2G вже майже не використовується.

Виправивши помилки, у фінальному зразку Хопт використовувала малопотужну плату ATmega2560V, яка запрограмована в Arduino IDE так, ніби це контролер Arduino Mega2560.

Налагодження послідовного з’єднання

Дисплей з електронними чорнилами

Завдяки вигнутому екрану повідомлення показуються, як на пейджері

Засновниця телефону з третьою версією пристрою

Після того, як Хопт розповіла в блозі про свій пристрій, читачі стали просити її продати їм копію. Хопт відправляла покупцям апарат не цілком — тільки материнську плату і корпус, надрукований на 3D-принтері. Номеронабирач користувачі повинні були знайти самі, зате вони могли вибрати колір корпусу. Всього вона продала понад 100 пристроїв.

Коли Хопт зрозуміла, що її телефон стане «великою частиною» стартапу Sky’s Edge, вона вирішила доопрацювати пристрій. Апарат доступний за попереднім замовленням, він коштує $390. Телефон обзавівся 4G-модулем і докуповувати деталі більше не потрібно. Він продається у вигляді набору для збирання: через особливості ліцензування відправляти телефон в готовому вигляді поки не можна.

За словами авторки, спеціальних технічних навичок для складання не потрібно, а для використання підійде будь-яка SIM-карта. Апарат все ще не вміє відправляти SMS і, ймовірно, не навчиться — Хопт згадувала, що не любить повідомлення.

«Він точно не застаріє ще років десять», — переконана вона.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic

Висока кухня зі смаком науки або як тарілка перетворює подачу страв у шоу