10 найпопулярніших сфер використання інтернету речей

Мабуть, багато хто чув про інтернет речей (IoT), а чи не задумувались ви над тим, де саме використовується ця технологія в реальному житті? Насправді її можна зустріти вже в багатьох сферах нашого життя. Дали ми приведемо декілька прикладів, де вже зараз застосовується інтернет речей.

Розумний будинок

Щоб детально розповісти про можливості IoT-пристроїв в будинку буде потрібно написати окрему статтю, бо їх доволі багато. Наприклад, існують розумні термостати, кондиціонери, колонки, навіть годівниці для тварин та інші повсякденні пристрої, які виконують звичайні домашні функції. Це одна з найпопулярніших та перспективних сфер використання інтернету речей.

IoT-пристрої в агрокультурі

Розумні пристрої дуже активно використовуються в сільському господарстві як у фермерстві, так і у сфері розведення тварин. Серед найкращих IoT-пристроїв у цій сфері можна відзначити дрони та різноманітні інструменти для перевірки складу ґрунту, прогнозу кліматичних змін, для перевірки стану здоров’я у домашніх тварин та відстеження місцеположення хворих тварин.

Інтернет речі у промисловості

В цій сфері використовується навіть спеціальний термін – промисловий інтернет речей або ж IIoT. Якщо наводити приклади застосування IoT в промисловості, то можна згадати різноманітні сенсори, програмні системи та аналіз великих даних для розробки футуристичних дизайнів та точних підрахунків. Розумні машини здатні покращити продуктивність та виправляють людські помилки, які пов’язані із контролем якості та екологічністю.

IoT в ритейлі

Розумні пристрої значно покращують досвід покупця, який зайшов у магазин. Найбажаніші товари та послуги з’являються прямо перед очима клієнта в потрібний момент. Інтернет речей дозволяє якомога точніше налаштувати рекламу, покращити процес постачання та процес аналізу найпопулярніших товарів. Якщо говорити про інтернет речей в торгівлі, то сюди ж можна віднести й безконтактну оплату та спеціальні додатки для здійснення покупок через інтернет.

Інтернет речей у сфері охорони здоров’я

В переліку найкращих сфер застосування технологій IoT, сфера охорони здоров’я займає одну з найважливіших ланок. Інтернет речей впливає безпосередньо на життя людей та показує важливість медицини, як сфери діяльності в сучасному суспільстві.

Саме завдяки IoT лікарі можуть допомагати людям через інтернет. За останні роки техніка пішла далі та вже медичні дрони готові прилетіти вам на допомогу з потрібними ліками. В генетиці завдяки IoT робляться цілі відкриття! IoT дозволяє знайти підхід до кожного пацієнта окремо, проаналізувати стан його здоров’я та прорахувати індивідуальний метод лікування. Розробка інтернет додатків на даний час все ще має деякі труднощі, особливо якщо брати до уваги інтернет речей та традиційну медицину. Але розвиток IoT у сфері охорони здоров’я розвивається дуже швидко.

Розумні автомобілі

Більшість людей, кому довелося вести розумну машину вважають, що авто – це найкращий варіант використання інтернету речей на практиці. Світ, де таксі приїжджає без водія всередині – то ніби кадри з фантастичного фільму! Але це вже реальність. Безпілотні машини вже готові замінити звичайні авто. І найголовніше – такі автомобілі ретельно прорахують маршрут та забезпечать вас комфортом та безпекою.

Вже зараз люди користуються машинами зі штучним інтелектом, які обладнані купою сенсорних кнопок та автоматично під’єднуються до інтернету. Також до прикладів використання IoT в автопромисловості можна віднести і віддалене керування вхідними дверми або температурою в гаражі. Це дуже зручно.

Пристрої, які носять на собі

До таких пристроїв можна віднести такі, які керуються за допомогою додатку на смартфоні та носяться людиною на тілі. Такі гаджети тісно пов’язані з медичними IoT-пристроями, оскільки за допомогою них можна прослідковувати базові медичні показники здоров’я та покращувати їх за допомогою певної стратегії лікування. Якщо брати до прикладу, то до таких гаджетів можна віднести продукцію компаній Apple, Samsung та Motorola. Вони розробляють фітнес-браслети, розумні імплантати,  GPS-пояски та інші IoT-пристрої.

Розумне місто

До IoT-технологій міста відносяться розумне паркування, карти шуму, розумне освітлення та дороги. Хоча зараз ця сукупність пристроїв знаходиться на стадії планування та розробки, але вони мають доволі далекоглядні перспективи. За допомогою IoT-технологій можна збільшити безпеку на міських дорогах, краще контролювати рух міського транспорту та забруднення великих індустріальних населених пунктів.

Інтернет речей та канал постачання

Інтернет речей у цій сфері дозволяють відстежувати товари, слідкувати за доставленням та вести відкритий обмін інформацією між ключовими учасниками ланцюжків постачання. IoT зменшує кількість робочих місць, що веде до зниження витрат та покращенню автоматизації праці.

IoT-технології в енергетиці

Розумна електромережа здатна автоматично збирати необхідні дані та моментально аналізувати циркуляцію напруги. Внаслідок, як клієнти, так і постачальники зможуть оптимізувати використання електрики.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія

5 конструкторів онлайн опитувань, які зроблять ваш маркетинг краще

Сонячні вікна набирають популярність у світі. Як вони працюють?

Voice commerce: що це та як бізнес користується цим трендом сьогодні