Як стартап uMuni прагне безкоштовно змінити українські міста

Засновники українського стартапу uMuni повідомили, що вносять зміни до роботи проекту і пропонують пакет «uMuni:Smart City – Муніципальний» безкоштовним на один рік. Причиною для цього кроку називають потребу в усуненні бюрократичних перепон та організаційних зволікань:
«—Хоча системою можна користуватись вже через 5 хвилин після реєстрації, проте перехід десятків, сотень чи навіть тисяч будівель з відповідною кількістю залучених людей на більш ефективне управління займає тривалий час. У нас була гнучка політика щодо тривалості пілотів, але навіть цей фактор повністю не усував певний рівень непевності. Офіційно заявлений пілот тривалістю в рік для міст любого розміру допоможе “розв’язати руки”” активним керівникам та прискорить трансформацію міст України в Розумні Міста (Smart City)».

Що буде після року безкоштовної програми

Автори платформи запропонують перехід на платну версію, ціна якої для муніципальних користувачів становить 15 грн за будівлю за місяць при використанні з хмари (SaaS-режим). Система при ручному зборі дає економію 5%-10%:

«—Багато це чи мало? Візміть місячне споживання вашого садочка чи лікарні, порахуйте відсоток економії та порівняйте з вартістю. Цифри вас дуже приємно здивують. Ви можете відмовитись від використання сервісу в любий момент протягом пілотного року без додаткових зобов’язань. Час пілоту не зупиняється. Ми спеціально вибрали рік часу, так як типовою оцінкою ефективності якраз і є річні цикли для міст.

Насправді всі наші поточні платні клієнти проходили через тривалий початковий безкоштовний пілот. Тому це не є для нас щось нове. Платні користувачі мають пріоритет в запитах підтримки та запитах щодо розробки нової функціональності. Користувачі на безкоштовному пілоті будуть мати підтримку низчим пріоритетом. Під час пілоту ми розглядаємо всіх наших безкоштовних клієнтів як потенційних майбутніх платних, тому проділяємо максимум зусиль, щоби uMuni приносила користь і після року використання».

Система доцільна при використанні для 10+ і більше будівель. При використанні для 100+ та 1000+ будівель система дає максимальний ефект, адже була спроектована власне для роботи з великою кількістю даних: із селищами, районними центрами, обласними центрами та обласними адміністраціями.

Для чого можна використовувати «uMuni:Smart City – Муніципальний»

У муніципальній практиці найбільш поширені такі сценарії використання uMuni:

  • перехід з місячного на щоденний чи погодинний збір та аналіз показників;
  • повна паспортизація та інвентаризація будівель;
  • автоматичне визначення аномалій на довільній кількості об’єктів;
  • експрес енерго-аудит з відкриттям даних для залучення інвестицій (інвестори в енергоефективні проекти регіону люблять мати можливість вибору);
  • історія заходів та впроваджень (які були останні 10 заходів, на які потрачені бюджетні кошти тощо);
  • комплексний енергоменеджмент рівня міста.

Як почати використання платформи

Для швидкого старту достатньо авторизуватися / зареєструватися у системі. За словами розробників, найбільший ефект буде за умови використання uMuni в поєднанні зі співпрацею із енергоменеджерами, енергоаудиторами, громадськими організаціями з фокусом на енергоефективність чи асоціаціями міст.

ТАКОЖ ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:

Плани на майбутнє

Розробники платформи твердять, що до кінця 2016 року завершать тестування роботи із інфраструктурою та мережами, адже місто — це не лише будівлі та приміщення, але й електричні, теплові та водопостачальні мережі. Також в активній фазі тестування перебувають функції контролю мобільних груп комунальних працівників та інтеграція з геоінформаційними системами (GIS) для кореляції та контролю виконання робіт, наприклад стан міських доріг, чи прорахунок ефекту аварії на інфраструктуру:

«—Ми не плануємо зупинятись тільки на енергетичному аспекті аналізу будівлі, і плануємо далі розвивати її описово-проектну складову з нарощенням функціоналу моделювання будівлі (BIM – building information modeling). Ці всі речі будуть доступні вам разом з uMuni вже найближчим часом».

Джерело: сторінка uMuni у Facebook

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди