Відео: Як виглядає наручний годинник-навігатор для АТО, зроблений вінницьким студентом

Гаджет для бійців АТО представив студент Вінницького політеху Дмитро Кривий. Його пристрій містить в собі не лише годинник, але й електронний компас, навігатор та графічний пейджер.

Перший зразок свого винаходу студент склав за 2 тижні, всі компоненти для пристрою збирав, монтував та перевіряв вручну.

Конструкція гаджета така, що дозволяє надсилати короткі графічні повідомлення на звичайний мобільник, а також завантажувати карти та виконувати автоматичне відстеження пересування бійця із цим пристроєм на руці.

Від закордонних аналогів пристрій відрізняється економічністю: лише один заряд батареї дає змогу користуватись годинником-навігатором протягом 48 днів.

В даний момент Дмитро Кривий шукає спонсорів, котрі би допомогли налагодити масове виробництво таких гаджетів. Вартість одного виробу становить до 1 тис гривень, але при серійному виробництві студент ВДНТУ обіцяє, що гаджет буде коштувати ще дешевше. Першу модель годинника-навігатора Дмитро передав своєму другові, який зараз перебуває в зоні АТО.

Раніше ми повідомляли про мешканця Дніпропетровська, котрий винайшов спосіб створення портативних акумуляторних батарей із відпрацьованих акумуляторів ноутбуків та складання зарядних пристроїв на їх основі, щоб бійці АТО могли підзаряджати ліхтарики, телефони та планшети. А вчора було представлено «костюм-привид», що відбиває теплові промені, роблячи бійця непомітним вночі для тепловізорів ворога.

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Mi Band 4: чи вартий він своїх грошей?

Создатели vs. Инфлюенсеры