Virgin Galactic представила новий літак для космічного туризму — VSS Imagine

Якщо в майбутньому у вас з’являться зайві 250 000 доларів і ви захочете полетіти в космос як турист, зверніться в компанію Virgin Galactic. Швидше за все, вона буде лідером в області космічного туризму, тому що на цей час у неї дуже серйозні наміри. Компанія вже кілька років поспіль випробовує корабель VSS Unity, який колинебудь дозволить поглянути на нашу планету з висоти 100 кілометрів і навіть побувати в невагомості. Але це ще не все — 30 березня компанія представила літальний апарат VSS Imagine, який виглядає ще крутіше. Швидше за все, він буде набагато могутніше і комфортабельніше першої моделі й квиток на нього буде коштувати дорожче. Але поки це тільки припущення і з упевненістю зараз можна сказати лише те, що він дуже красивий. Космоплан VSS Imagine має дзеркальний корпус, який відбиває весь навколишній простір.

Що таке космоплан?

Космоплан — це літак, який виводиться на орбіту Землі за допомогою ракетоносія або потужного літака. У компанії Virgin Galactic тепер є два космоплана: VSS Unity і VSS Imagine. Для їх виведення на орбіту, швидше за все, буде використовуватися літак-носій White Knight Two.

Новий літак для космічного туризму

Космоплан VSS Imagine відноситься до зовсім нового сімейства літальних апаратів SpaceShipThree. Його технічні характеристики поки невідомі, компанія поділилася тільки загальною інформацією про новинку. Повідомляється, що нова модель буде швидша за попередню, а її технічне обслуговування буде помітно спрощено. А все тому, що конструкція виготовлена ​​за «модульним принципом» — складові частини можна буде легко замінювати. Таке нововведення також має скоротити час між польотами. Припустимо, зробить космоплан один політ, приземлиться і через кілька днів уже буде готовий підняти в повітря нову групу туристів.

За словами засновника Virgin Group Річарда Бренсона (Richard Branson), космоплан Imagine не просто красивий на вигляд. Він є першим доказом того, що флот літальних апаратів Virgin Galactic постійно зростає. Він сподівається, що туристи, які побували завдяки їм в космосі повернуться на Землю з новими ідеями, які добре вплинуть на майбутнє планети. Підприємець мислить в дуже правильному напрямку. Можливо, коли люди побачать нашу планету здалеку, вони усвідомлять важливість збереження її чистоти.

Відмінності між VSS Unity і VSS Imagine

У плані можливостей космоплани VSS Unity і VSS Imagine мало чим відрізняються один від одного. Це літальні апарати, усередині яких може поміститися 6 пасажирів і 2 пілоти. Спеціальний літак-носій буде підіймати їх на висоту близько 15 кілометрів і скидати. Апарати будуть включати вбудовані двигуни тільки після цього моменту і самі досягати суборбітального простору. Під час польоту пасажири зможуть насолодитися зігнутим горизонтом Землі на тлі чорного космосу. Також у них буде можливість побувати в невагомості.

Раніше компанія Virgin Galactic вже відкрила продаж квитків на літак VSS Unity. Одне місце коштує близько 250 000 доларів. Усередині літального апарату є 6 крісел з легкого вуглецевого волокна та алюмінію. Кожне сидяче місце оснащено дисплеєм, на якому показується інформація про швидкість, висоту та інших параметри польоту. Також в салоні є 12 ілюмінаторів, навколо яких тягнуться м’які стіни, які захищають пасажирів від випадкових травм. Додатково до всього цього, всередині літака є величезне дзеркало і декілька камер для зняття найяскравіших моментів польоту. Так що тут розповідати? У нас є детальний матеріал про інтер’єр літака для космічного туризму — читайте тут. Всередині навіть є відео.

Швидше за все, інтер’єр нового VSS Imagine буде таким же. Адже навіщо дизайнерам придумувати щось нове, коли хороший проєкт вже є? Найбільше на цей час цікаво, наскільки сильно будуть відрізнятися ціни квитків на VSS Unity і VSS Imagine. Новий літальний апарат поки не готовий до польотів, тому що спочатку необхідно провести наземні випробування. Влітку його піднімуть у повітря на носії та відпустять у вільний політ без включення двигунів. Літак VSS Imagine повинен буде приземлитися на космодромі «Америка» в Нью-Мексико.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році

Ти просто космос або що прийшло з космічної індустрії в наше життя

Які нові космічні проекти підтримує NASA в 2023 році

Велике прибирання: як захистити орбіту та Землю від космічного сміття