8 налаштувань Zoom, про які ви не знали

Ми вже півтора роки активно використовуємо Zoom і вже вміємо включати демонстрацію екрану, використовувати реакції та розмивати фон (тільки не варто замінювати його на зображення пляжу – ця мода залишилася на початку 2020 року). Однак практично кожен відеодзвінок все ще починається з того, що хтось забув увімкнути звук. Деякі корисні можливості програми ще мало кому відомі. Розповідаємо про них докладніше.

Залишити конференцію в один клік

Зазвичай для виходу із зустрічі в Zoom потрібно два кліки. Це пов’язано з тим, що на вкладці “Загальні” налаштувань Zoom автоматично встановлюється прапорець “Попросити мене зробити підтвердження перед тим, як я покину конференцію”. Якщо зняти його, можна залишати збори Zoom всього за один клік, уникнувши плутанини або легкої дратівливості, викликаної необхідністю двічі натиснути кнопку.

Підправити зовнішній вигляд

Ця функція знаходиться на вкладці «Відео» у налаштуваннях. Щоб несподіваний прищ не зіпсував настрій, можна розмити шкіру та висвітлити тон обличчя. Ступінь застосування фільтра можна відрегулювати. Проте варто обережніше використовувати це налаштування — співрозмовники можуть несерйозно поставитися до людини, яка виглядає як розфокусований портрет із 1970-х років.

Зменшити фоновий шум

На вкладці Звук можна вибрати, наскільки зменшувати шум фону. За замовчуванням зменшення відбувається на рівні «Автоматично», але є й інші варіанти — від низького до високого, яке може виключати стукіт клавіш і навіть гавкіт.

Швидко запросити учасника

Alt+i (для Windows) або command+i (для Mac) – одне з найпростіших та найкорисніших поєднань клавіш для Zoom. Натиснувши під час наради, можна швидко запросити контакти у вашій організації або відправити email тим, хто знаходиться за її межами. Спливаюче вікно запрошення також дозволяє скопіювати посилання на конференцію або запрошення та побачити код доступу до зборів.

Змінити поєднання гарячих клавіш

Зовсім не обов’язково використовувати клавіші, задані за умовчанням. Доступні команди можна переглянути в розділі “Сполучення клавіш” у налаштуваннях. Якщо жодна з них не здається зручною, створіть власні поєднання. На цій же вкладці можна відновити стандартні налаштування.

Спілкуватися невербально

Щоб переглянути всі параметри Zoom, виберіть “Показати більше налаштувань” на вкладці “Загальні”. Серед них є інструмент «Невербальний зворотний зв’язок». Він дозволяє учасникам повідомляти свої думки, не перериваючи доповідача. Для цього вони можуть використовувати піктограми Так, Ні, Уповільнення, Прискорення та Чашка кави.

Якщо клацнути на значок, він зобразиться, доки його не натиснуть повторно. Користувач може підняти руку або використовувати чашку кави, щоб показати, що його немає на місці. У Zoom є ціла бібліотека реакцій, але організатор конференції може обмежити список дозволених емоджі.

Допомогти учасникам зосередитись

У серпні Zoom запустив режим фокусування, який переважно призначений для онлайн-занять. Але він стане у пригоді й для масових зборів, де дорослі можуть відволікатися. Режим фокусування дозволяє організаторам приховувати відео учасників, щоб вони бачили лише ведучих та контент, яким вони діляться.

Налаштування доступне адміністраторам зустрічей. Їх можна увімкнути у вебверсії Zoom у розділі «На конференції (розширені)».

Увімкнути віддалене керування

На сторінці з повним списком налаштувань Zoom можна увімкнути дистанційне керування. Це означає, що коли хтось ділиться своїм екраном, він дозволяє учасникам керувати своїм екраном здалеку.

Інструмент підійде для технічної підтримки чи спільної роботи над проєктом. Той, хто ділиться екраном, може будь-якої миті повернути собі контроль.

Подивитися на колег у незвичайній обстановці

Рано чи пізно дивитися на зображення в Zoom набридає. Але є рішення. У повному списку налаштувань можна змінити представлення учасників конференції, наприклад, розмістити їх у лекційному залі або за кухонним столом. Zoom автоматично розставляє зображення учасників, але також можна перетягнути їх вручну.

Можна навіть помістити їх у різних частинах вашого власного екрана, наприклад, на голові або у склянці з водою. Менш відволікаючий варіант — зібратися на зустріч у реальному житті.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Protocol

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску