Євген Урсалов, CASERS: «Разом з МОН впроваджуємо бізнес-кейси в освіті»

Наша редакція продовжує розповідати про переможців конкурсу стартапів Egap Challenge DemoDay, яких було оголошено на цьогорічній конференції iForum-2017. На черзі — історія про web-платформу CASERS, переможця категорії освітніх проектів. Сервіс для взаємодії молодих фахівців з бізнесом допомагає випускникам отримати досвід роботи з реальними кейсами, грошову винагороду, а також можливість пройти стажування чи влаштуватися на роботу. Співзасновник та CEO Євген Урсалов описав нам головні переваги та особливості навчання з CASERS.

Ursalov

Кому знадобиться CASERS

Наш проект об’єднує дві категорії учасників: кейсодавців та кейсерів. Кейсодавці — це компанії, організації, представники державного сектору, які надають свої кейси. Кейсери — це ті, хто розробляє рішення по наданим кейсам: студенти, випускники, фрілансери, світчери (ті, що прийшли в IT з інших спеціальностей), молоді та практикуючи фахівці. Загалом, це можуть бути всі бажаючі. Ми не обмежуємо свою аудиторію 🙂

Для кейсодавців CASERS — це можливість залучити молодих фахівців до розробки рішень по своїй задачі та відібрати найбільш влучних кандидатів на роботу в компанії. Для кейсерів — це можливість отримати практичний досвід, познайомитись з ТОП-менеджерами та отримати запрошення на роботу.

Про технологічні особливості

Ми, як Coursera, тільки в них для навчання надаються курси з програмами від різних університетів, а в нас — кейси від різних компаній. Наразі функціональність платформи дозволяє обирати кейси з єдиного каталогу, є внутрішній кабінет користувача, безпосередньо через який відбувається вся комунікація між учасниками та компаніями, а також є сторінки кейсерів. Платформа дозволяє проводити будь-які кейси на необмежену кількість учасників.

Технічні інновації на зразок інструментів штучного інтелекту IBM Watsons будуть трошки згодом 😉

Приклад опису кейса на платформі CASERS

Приклад опису кейса в каталозі платформи CASERS

Про наповнення платформи кейсами

Кейси надають представники бізнесу та державного сектору. Частково ми самостійно залучаємо компанії, частково — вони звертаються до нас. Окремо ми розвиваємо напрямок партнерських програм з бізнес-організаціями, наприклад, з Торговельно-промисловою палатою України. Наразі в нас готовий Меморандум про співпрацю з організацією E-Ukrainе, за допомогою якої будемо залучати кейси від державного сектору.

Найближчим часом ми підписуємо меморандум з Міністерством освіти та науки України щодо впровадження кейсів в освіті. Передбачається два напрямки роботи, один з яких — внесення доповнень в стандарти освіти через науково-методичні ради, які затверджують необхідність організації практичних кейсів з бізнесу та державного сектору для підготовки бакалаврів і магістрів. Друга частина — це розвиток співпраці з університетами, в рамках якої викладачам вишів пропонується використовувати практичні кейси в своїх освітніх програмах. Прогресивні та інноваційні викладачі вже сьогодні використовують кейси. CASERS дозволяє їм економити багато часу на пошук та організацію навчання на реальних кейсах, додатково пропонуючи вибір між різними компаніями, тематиками тощо.

Про монетизацію в CASERS

В нас є два канали монетизації. Для компаній-кейсодавців — це фіксована ціна за організацію кейсів. Для учасників — модель fremium, тобто загалом участь безкоштовна, але є додаткові можливості із пакетом PRO до яких входить:

  • Casebook (керівництво по теорії вирішення кейсів);
  • сертифікат за участь;
  • доступ до всіх рішень після кейсу.

Про команду та нові можливості після EGAP Challenge

В нас сильна ІТ-команда, наприклад, наш CTO — Родіон Сальнік, він має більше 10 років досвіду web-розробки, працював на керівних посадах в «Яндексі», має великий досвід розробки web-продуктів з фокусом на ринки США та Европи.

9

Всі учасники команди: Євген Урсалов, Юлія Хабло, Анастасія Коновалова, Ганна Немець, Егор Кургузов — призери та переможці кейсів-чемпіонатів. Ми не тільки організовуємо кейси, а й самі беремо в них участь. Це дозволяє зрозуміти продукт і розвиватися в правильному напрямку разом із нашими кейсерами.

Плани щодо розвитку нашого проекту — це впровадження кейсів на системному рівні в освітніх програмах в Україні, запуск нових секцій юриспруденції, ІТ та Industry (техніко-технологічні кейси), розробка додаткових функцій для кейсодавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман