Дім, як фортеця — поради з безпеки від українських систем GeoSecurity

Сьогодні всі непокояться про онлайн-безпеку, але не варто забувати також про захист фізичних даних та цінностей. Ми розповідаємо про системи охорони помешкань та офісів з прихованими замками, які розробляються в Україні. На запитання про особливості українського продукту та головні акценти в безпеці житла відповідає Дмитро Сосула, керівник компанії Geos Electronics.

Комерційний директор Geos Electronics Сергій Олійник та засновник Geos Electronics Дмитро Сосула

Комерційний директор Geos Electronics Сергій Олійник та засновник Geos Electronics Дмитро Сосула

Про відмінність замків GeoSecurity

Питання безпеки завжди посідало та посідає першочергове місце в житті кожного. Що стосується помешкань, особливо актуальним це питання стало зараз із розвитком та вільним продажем різноманітних засобів зламу замків. Достатньо просто набрати в пошуковому запиті браузеру «відмичка купити» і на ваш вибір та розсуд з’являється безліч пропозицій, у абсолютно вільному доступі.

Враховуючи нагальну потребу у надійному та доступному продукті, який міг би протистояти злочинним зазіханням, дві молоді українські команди GEOS та GeoSecurity розробили та створили спочатку систему управління прихованими замками, а потім — і сам замок. Основною відмінністю прихованих замків від звичайних є відсутність будь-яких зовнішніх ознак встановлення. Таким чином, витративши час на відкриття звичайних замків, злочинець опиняється перед надійно зачиненими дверима.

Для наших клієнтів ми пропонуємо окремі пакети: приватним споживачам або для офісів. Відмінність між ними – у комплектаціях систем та завданнях, які перед ними ставляться. Першочергова задача офісних систем – обмежувати доступ, їх наявність не приховується. Взагалі, ми можемо вирішувати будь-які завдання по бажанню замовника.

Про українське виробництво

Виробництво комплектів для встановлення прихованих замків налагоджене на потужностях компаній GEOS та GeoSecurity. На разі у системах CASPER GSM SP-1 та CASPER RADIO SP-1 іноземними є лише акумуляторні батареї, все інше – власного виробництва. У комплектах CASPER GSM та CASPER RADIO використовується замок іноземного виробництва. Наша політика при виробництві будь-якого продукту – максимальне використання вітчизняного ресурсу.

Деталі виробництва

Комплектуючі виробництва

Три головні переваги наших прихованих систем над іншими рішеннями, представленими на ринку:

  1. наші системи є ще одночасно і сигналізацією, вони здатні на діалог: нагадають господарю, чи зачинені вхідні двері, а у випадку силового зламу (наприклад, болгаркою) – гарантовано повідомлять про це;
  2. вигідна ціна;
  3. надійність (гарантія – 2 роки).

Про додаткові пристрої для GSM замків

Основний і єдиний пристрій, який потрібен для управління нашою системою – це мобільний телефон, можна навіть звичайний кнопковий. GSM канал для керування – один із самих надійних на сьогодні. У випадку, якщо мережа GSM тимчасово відсутня, що часом трапляється, особливо, в регіонах, система додатково оснащена пристроєм дистанційного аварійного відкриття по радіоканалу. Останнім ми рекомендуємо користуватися лише у екстрених випадках, оскільки будь-який радіосигнал (навіть захищений) досить легко перехопити.

Про безпеку мобільних технологій

GSM – це зручність, безпека, багатофункціональність. З мобільних пристроїв керуються наші «розумні» розетки, сигналізації, системи безперебійного живлення котлів та багато іншого. До речі, наші сигналізації «Контакт» та «Контакт 2» не мають аналогів, вони працюють від трьох батарейок до 12 місяців. Серед недоліків використання мобільних технологій для системи безпеки – її можна заглушити. Проте, у випадку прихованих замків, вони залишаються закритими навіть коли сигнал глушиться.

Процес розробки та виробництва систем

Процес розробки та виробництва систем

Щодо додаткового захисту від мобільних шахраїв можна надати наступні поради:

  • ніколи і нікому не повідомляйте персональні данні свої та свої близьких, хто б вам не телефонував і ким би не представлявся;
  • ні в якому разі не повідомляйте данні свої банківських карт;
  • якщо у вас на телефоні є 3-4 пропущені виклики з незнайомих номерів за короткий проміжок часу, ви туди телефонуєте і там не беруть слухавку або збивають дзвінок, – ні в якому разі не набирайте їх усі підряд. Варто між дзвінками на ці номери зателефонувати родичам чи друзям. Цей випадок може бути спробою отримати дублікат вашої карти у оператора. Основне запитання оператора при зверненні про втрату телефона із SIM-картою – назвіть останні номери, куди телефонували з вашого номера.

Як грамотно обрати охоронну систему

До питання безпеки будь-якої оселі потрібно підходити в комплексі:

  1. Перша і основна порада – товаришуйте з сусідами.
  2. Завжди цікавтеся у незнайомої людини, яка заходить за вами у під’їзд, до кого саме вона прямує.
  3. Вхідні двері до під’їзду повинні бути оснащені домофонною системою, на якій повинні бути відключені сервісні коди.
  4. Прискіпливий і суворий консьєрж, який все про всіх знає, – окраса та безпека під’їзду.
  5. Багато клієнтів оснащує коридор або тамбур на декілька квартир додатковими глухими дверима. Ні в якому разі не робіть цього. Часто ці двері оснащені елементарними дешевими замками, відкривши та закривши які, злочинці отримують собі своєрідну ширму. Правильно встановлювати двері-решітку або напіврешітку. У Вас завжди повинен бути вільний огляд коридору або тамбура при виході з ліфта або квартири.
  6. Хороші замки різних типів повинні бути встановлені в хороші двері — на цих основних елементах економити не варто ніколи.
  7. Встановлення додаткового захисту у вигляді прихованих замків, охоронних сигналізацій, систем відеонагляду дає додаткову гарантію безпеки оселі.

Критично важливими елементами для будь-якої охорони є якість системи та якість її встановлення. В першу чергу, потрібно звертати увагу на гарантію, яку дає виробник або продавець товару.

БІЛЬШЕ ПРО УКРАЇНСЬКІ РОЗРОБКИ:

Читайте также:

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

10 сайтів, які допоможуть створити логотип