Honor Band 4 Running — моніторинг активності для бігунів

Натільна електроніка як окрема категорія пристроїв з’явилася лише кілька років тому, однак сьогодні цей ринок вже обчислюється мільярдами доларів. Так, згідно зі звітом Allied Market Research під назвою «Ринок фітнес-трекерів за типом пристрою, типу дисплея, каналу продажів і сумісності: глобальний аналіз можливостей і галузевий прогноз на 2017-2023 роки» («Fitness Trackers Market by Device Type, Display Type, Sales Channel, and Compatibility: Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2017-2023 »), обсяг світового ринку фітнес-трекерів оцінювався в $17,9 млрд вже у 2016 році, а до 2023 року, за прогнозом, він досягне $62 млрд, при цьому в період з 2017 по 2023 рік складний річний темп зростання (CAGR) буде дорівнювати 19,6%. У 2016 та 2017 роках США, Китай і Японія домінували на світовому ринку фітнес-трекерів. Що стосується Європи, то ринок таких гаджетів у 2016 році виріс на 45%, при цьому Великобританія стала найбільшим ринком в регіоні.

Honor Band 4 Running, який потрапив на тестування в редакцію – це молодша версія фітнес-браслета Honor Band 4, про нього ми нещодавно писали. Його головна відмінність полягає в тому, що він розроблений з урахуванням потреб людей, які займаються бігом, адже конструкція гаджета дозволяє фіксувати його на взутті.

Сполучення з телефоном

Аналогічно до моделі Honor Band 4, фітнес-браслет потрібно з’єднати з телефоном через мережу Bluetooth. Зробити це можна через програмний додаток Health (Здоров’я), що доступний в магазині додатків Google Play. Процедура спарингу нескладна і не викликає проблем. При створенні профілю користувача в Health потрібно ввести стандартні характеристики — вік, вагу та зріст —  завдяки яким можна приблизно визначити розмір кроку, кількість спалених калорій та інші параметри.

Режим «на зап’ясті»

Honor Band 4 Running Edition оснащений невеликим монохромним P-OLED дисплеєм з діагоналлю 0,5 дюйма. Екран не є сенсорним, тому для керування використовується сенсорна кнопка, що розташована під дисплеєм. При носінні на руці гаджет вставляється в термополіуретановий ремінець з вентиляційними отворами. Щоб зробити це — капсулу пристрою треба покласти під ремінець і натиснути на цього так, щоб вона зайшла в спеціальну рамку. Щоб видалити трекер, треба взяти ремінець і натиснути на дисплей Honor Band 4 Running Edition вниз. На перший погляд здається, що трекер кріпиться надійно. Та насправді це не зовсім так. Сама рамка на ремінці, куди вставляється капсула, не є жорсткою, тому якщо «заламати» браслет по краях – капсула випаде. Під час тестування таке траплялося кілька разів.

Термополіуретановий ремінець має спеціальні вентиляційні отвори

Термополіуретановий ремінець має спеціальні вентиляційні отвори

Для включення екрану необхідно підняти зап’ястя, для відключення — опустити, а для перемикання між режимами зображення — повернути. Всього дисплей має 7 режимів. Перший стандартний екран показує час, дату, день тижня, заряд акумулятора та наявність зв’язку Bluetooth. Другий режим — кількість пройдених кроків за добу, третій — пройдену відстань, четвертий — кількість годин сну. П’ятий дозволяє запустити функцію пошуку смартфона. Для цього після перемикання дисплею в вищезгаданий режим треба натиснути сенсорну кнопку та тримати її кілька секунд — тоді смартфон, якщо він є в зоні зв’язку Bluetooth, почне грати мелодію, навіть коли перебуває у беззвучному режимі. Ще один режим показує час, проведений стоячи протягом півдоби (взагалі, тут трекер видає інформацію сумнівної якості та корисності). І в останньому режимі дисплею ви можете відрегулювати яскравість, вимкнути браслет, чи вивести на дисплей назву моделі. Для цього потрібно, знову таки, кілька секунд утримувати сенсорну кнопку.

Дисплей в Honor Band 4 Running — не сенсорний, для зміни режиму передбачена сенсорна кнопка під дисплеєм

Дисплей в Honor Band 4 Running — не сенсорний, але для зміни режиму передбачена сенсорна кнопка під дисплеєм

У режимі «на зап’ясті» Honor Band 4 Running підтримує кілька корисних функцій: вібросповіщення та піктограму на дисплеї про вхідний дзвінок, схоже сповіщення про повідомлення по месенджеру, email чи  будь-яким іншим обраним програмним додаткам. До того ж ви не можете «скинути» вхідний телефонний виклик чи продивитися зміст повідомлення за допомогою цієї моделі: ви лише отримуєте сповіщення.

Інформацію щодо фізичної активності можна отримати на екрані смартфона

Інформацію щодо фізичної активності можна отримати на екрані смартфона

Honor Band 4 Running також здатний працювати як вібробудильник (який налаштовується в програмному додатку Health), повідомляти про досягнення мети, а також сигналізувати про розрив з’єднання Bluetooth. Слід зазначити, що трекер доволі точно рахує кількість пройдених кроків, якщо це стандартна ходьба. Під час тестування погрішність склала буквально 2-4%. Але, звичайно, пристрій можна обдурити, якщо, наприклад, помахати руками.

Аналогічно Honor Band 4, модель Running також оцінює тривалість сну. Але на відміну від старшої версії, функція моніторингу сну тут працює не дуже коректно.

Режим «на нозі»

Як зазначалося вище, функціональність версії Running вельми урізана у порівнянні зі «старшим братом». Та це, напевно, й не дивно, адже основна «родзинка» Honor Band 4 Running — можливість фіксації на нозі для моніторингу діяльності під час занять бігом.

Перемикання з режиму «на зап'ясті» в режим «на нозі» відбувається автоматично

Перемикання з режиму «на зап’ясті» в режим «на нозі» відбувається автоматично

Пристрій оснащений шестиосевим датчиком, який відстежує сім різних параметрів активності: постановку стопи, ступінь вивороту стопи, довжину кроку, каденс (частота, з якою ви торкаєтеся ногами поверхні землі під час бігу) і тривалість контакту з поверхнею.

В комплекті постачання є спеціальний пластиковий кронштейн для кріплення на взуття. Просуньте його під шнурки взуття, після чого видавіть капсулу фітнес-трекеру з ремінця і вставте її в цей кронштейн. В режимі «на нозі» пристрій тільки рахує кроки, будь-які інші функції, такі як показ часу і дати,  сповіщення про вхідні виклики чи повідомлення, вимикаються. Варто зазначити, що кріплення — дуже надійне, користувач може сміливо бігати, стрибати, грати в теніс чи баскетбол — гаджет не злетить з ноги. У футбол, звичайно, грати не рекомендується, адже можна розтрощити як фітнес-трекер, так і фіксаційний кронштейн.

В режимі «на нозі» вимикаються будь-які функції, окрім моніторингу кроків

В режимі «на нозі» вимикаються будь-які функції, окрім моніторингу кроків

Завдяки такій технології гаджет більш точно відстежує активність, оскільки не плутає кроки з помахами рук. Функція Independent Running дозволяє накопичувати дані про біг, залишивши свій телефон вдома чи в роздягальні фітнес-клубу. Щоб синхронізувати інформацію, достатньо запустити програму Health на смартфоні.

Термін автономної роботи й зарядка

Для зарядження пристрою в комплекті постачання передбачений спеціальний адаптер з USB-конектором. Щоб зарядити гаджет, необхідно витягнути капсулу з ремінця  чи «ножного» фіксатора та вставити в зарядний пристрій. Для повного зарядження потрібно близько 1,5 години.

Для зарядження Honor Band 4 Running треба мати з собою спеціальний адаптер

Для зарядження Honor Band 4 Running треба мати з собою спеціальний адаптер

Заряду батареї вистачає приблизно на 20 днів, в залежності від активності користування. Скажемо так, якщо на пристрої буде часто спрацьовувати вібросигнал, який сповіщає про вхідні виклики, повідомлення та інші речі, то Honor Band 4 Running розрядиться швидше.

Цікаво, що коли заряд батареї знижується до 10%, гаджет все одно працює в повнофункціональному режимі. Нагадаємо, що Honor Band 4 в цьому випадку переходить в економний режим. Взагалі, з точки зору автономності роботи «бігова» версія трекеру заслуговує на високу оцінку.

Водонепроникність

Пристрій надійно захищений від вологи та пилу, з ним можна купатися та пірнати на глибину до 50 метрів. Але сенсорна кнопка, звичайно ж, під водою не працює.

Резюме

Отже, що вміє Honor Band 4 Running: показувати час та дату, сповіщати про вхідні виклики та повідомлення, відстежувати сон, рахувати кроки, причому в позиції  «на нозі» гаджет робить це дуже точно і в автономному режимі. Також пристрій оснащений функціями будильнику, пошуку смартфону та втрати Bluetooth-зв’язку з ним. Додатковий бонус — надійний захист від вологи та пилу.

Серед недоліків варто назвати не дуже надійну фіксацію в ремінці при носінні на зап’ясті, доволі сильно урізану функціональність у порівнянні зі старшою версією та некоректну роботу функцію моніторингу сну. Вартість Honor Band 4 Running складає близько 750 грн, це приблизно в 1,5 дешевше, ніж Honor Band 4. Різниця в ціні не дуже велика, тому «бігову» версію фітнес-трекеру можна порадити тільки тим споживачам, хто професійно займається бігом. Всім іншим варто витратитися трохи більше, але купити більш функціональну старшу версію сімейства Honor Band 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік