Верховна Рада звільнила електромобілі від мита, але залишила ПДВ

Верховна Рада звільнила від ввізного мита електромобілі, що постачаються на територію України. Відповідні зміни були внесені до митного законодавства, натомість для податкових змін стосовно електромобілів депутатам не вистачило голосів.

Прийнятим законопроектом №1674 встановлено нульові ставки ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами та оснащені виключно електричними двигунами (один чи декілька). На розгляд парламенту також було винесено законопроект №1912 про зміну податкового законодавства в частині встановлення податку на додану вартість.

Цим документом встановлюється до 1 січня 2020 року нульова ставка ПДВ для операцій ввезення на митну територію України електромобілів. Наразі розгляд законопроекту відкладено – планується, що в нього внесуть зміни та розповсюдять податкову пільгу також на електромобілі, вироблені в Україні.

charging-551332_1280-720x320

Деякі фінансові та державні структури вже активно сприяють поширенню екологічного приватного транспорту в Україні: діє спеціальна кредитна програма від «Ощадбанку» на купівлю електромобілів, а також програма лізингу електромобілів для підприємств від «Укргазбанку».

Нагадаємо, триває краудфандингова кампанія «Доступний український електромобіль» від лабораторії електромобілів інституту електродинаміки НАН України – через сервіс «На Старте» винахідники планують зібрати 200 тис грн для налагодження серійного виробництва електрокарів на базі моделі ЗАЗ.

Screen-Shot-2015-08-15-at-22.45.29-720x320

Джерело: сайт ВР України

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Сергей Замикула, LEKORNA: «Рынок эко-продуктов растёт с каждым годом»

Александр Ольшанский: «Для частного инвестора ICO — это возможности, которых раньше не было»