13 нових англомовних подкастів про життя для вашого 2017-го

Початок року — гарний час, щоби оновити свій список подкастів і додати нових, тим більше, що 2017-го почнуть мовлення низка цікавих шоу на інтернет-радіостанціях. А ще хороший подкаст англійською — це гарна розмовна практика. Пропонуємо вам добірку, яка і світогляд розширить, і знання іноземної мови покращить.

Ponzi Supernova

Компанія Audible, що входить до структури Amazon та відповідає за поширення аудіокниг, в середині січня випустить документальну серію про фінансові злочини Берні Медоффа (Bernie Madoff). Він створив найбільшу фінансову піраміду в історії, обсяг збитків від якої досяг $50 млрд. З 2009 року Медофф відбуває покарання в американській тюрмі, проте в аудіошоу Ponzi Supernova будуть звучати інтерв’ю з ним. Випуски веде Стів Фішмен (Steve Fishman), який 2011 року, працюючи редактором в журналі New York Magazine, зробив низку інтерв’ю з Медоффом.

Serial

Розповіді про злочини, які відбувались насправді, вже неодноразово підтверджували свою популярність серед аудиторії. Саме тому в редакції каналу This American Life вирішили продовжити епізоди Serial і анонсували випуск нового сезону подкасту. Цього разу буде висвітлена історія злочинця з містечка у штаті Алабама, США. Історія складатиметься із 7 частин, які будуть якісно оформлені та змонтовані. Прем’єра очікується в березні 2017-го.

36 Questions

Також навесні з’явиться новий цікавий канал від Two-Up Productions. Основою для епізодів став мюзикл про подружню пару, яка намагається врятувати свій шлюб. Вони відповідають на 36 запитань, що стосуються взаєморозуміння та романтичних стосунків. Найцікавіше те, як режисери вирішать оформити епізоди: слухач може отримати адаптований запис театральної вистави, або ж кожен випуск буде зроблений більш традиційно для подкастів.

30 for 30

Американський спортивний канал ESPN має підрозділ із випуску аудіоматеріалів. Навесні 2017 року ESPN Audio презентує подкасти на основі телевізійних випусків «30 for 30», в яких описувались найяскравіші спортивні події в США за всі 30 років роботи каналу. Перші випуски про події з «ери ESPN» вийшли в 2009 році і мали таку шалену популярність, що згодом дирекція каналу ще двічі поновлювала проект. Нові подкасти сподобаються прихильникам спорту та історії США, адже багато подій у них відображають побут та суспільне життя другої половини XX ст.

Ear Hustle

Незалежна студія виробництва подкастів Radiotopia вже має в активі декілька серій шоу, присвячених конкретній тематиці: 99% Invisible, The Heart, Song Exploder та інші. Новий проект Ear Hustle буде розповідати про життя ув’язнених від першої особи, базуючись на історіях тих, хто перебуває у тюрмі. Прем’єру заплановано на літо 2017 року.

Nancy

Цей проект в 2015 році виграв конкурс талантів від громадського радіо Нью-Йорку WNYC, і з того часу готувався до повноцінного старту в ефірі. Влітку 2017-го Nancy виходитиме у форматі подкастів, а у випусках будуть інтерв’ю з представниками LGBTQ+, особисті розповіді героїв, огляд новин, пов’язаних з цією темою. Минулого року WNYC запустила напрочуд успішне та популярне шоу афроамериканок 2 Dope Queens, а тому було прийняте рішення продовжувати вектор подкастів про гендерне та расове різноманіття.

Нові проекти The New York Times

Редакція найвпливовішого видання Америки озвучила плани із використання аудіоформату для покриття більшої кількості новин. Якщо раніше подкасти стосувались в основному культурних та соціальних новин, світського життя і т.п., то в новому році найгостріші політичні, економічні новини отримають аудіоверсію. Одна із причин — успіх спецпроекту до виборів президента США, який вели молоді зірки подкастингу. Вже відомо, що політичний репортер Майкл Барбаро (Michael Barbaro) буде розвивати цей напрямок.

Нові проекти від NPR

Сем Сандерс (Sam Sanders) у 2016 році відзначився тим, що працював на NPR із новинами культури, мистецтва та політики в рамках тої ж таки передвиборчої кампанії в США. Набутий досвід Сандерс планує використати у розвитку нових подкастів від популярного радіо. Тематика майбутніх шоу досі не оприлюднена.

Eventual Millionaire Podcast

Хто в дитинстві не мріяв стати мільйонером або мільйонеркою? Ведуча цього циклу подкастів Джеймі Мастерс (Jaime Masters) — не виключення. В своєму блозі та однойменному аудіошоу вона намагається знайти гарантований рецепт успіху для здійснення заповітної мрії більшості людей. Хоча тема доволі банальна, в кожній розмові з гостями про їхній успішний бізнес Мастерс виокремлює корисні факти, які стануть в нагоді підприємцям.

Self Made Man

Здається, про те, що успіх в житті та бізнесі залежить від нас самих, написано та сказано вже все. Але ви здивуєтесь, яку велику роль відіграють в нашому житті прості факти, почуті в потрібний момент. Цей подкаст веде інвестор та підприємець Майк Діллард (Mike Dillard) — у кожному випуску він спілкується із гостем про розбудову власного бізнесу, фінансові аспекти, а також обговорює соціальну тематику, навіть питання здоров’я та стосунків.

The Twenty Minute VC

Якщо у вас є проект, для якого ви шукаєте фінансової підтримки, варто послухати ці випуски, в яких інтерв’ю дають провідні венчурні інвестори. Гості розповідають про характеристики молодих проектів, цікавих для потенційних партнерів; про те, як стартапам слід звертати на себе увагу інвесторів тощо. Головна перевага — випуски короткі, що значно заощаджує час.

Unemployable Podcast

Інколи персональний досвід може виявитися кращим навчальним посібником. Підприємець Брайан Кларк (Brian Clark), який веде цей подкаст, встиг перекваліфікуватись із юриста в письменника, а згодом — у власника бізнесу. За 18 років своєї активно діяльності Кларк набув досвіду у найрізноманітніших аспектах життя, і цим тепер залюбки ділиться. Його цільовою аудиторією є фрілансери, молоді підприємці та засновники власних компаній.

Youpreneur FM

Можна продавати свій продукт, сервіс або ж власний бренд. Про те, як робити останнє грамотно та прибутково — у випусках від Кріса Дакера (Chris Ducker). Він інструктує слухачів, як правильно формувати персональний бренд. А щоби бути переконливішим, запрошує в гості відомих підприємців, учасників сучасної бізнес-індустрії.

ДЛЯ ТИХ, ХТО ХОЧЕ ЩЕ БІЛЬШЕ НОВОГО У 2017-МУ:


На основі матеріалів Vulture, Entrepreneur

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Що чекає штучний інтелект у 2024 році: 4 головні тренди від MIT

7 технологій, за якими варто стежити у 2024 році по версії Nature