Глава Virgin Galactic Річард Бренсон полетить в космос. Де і коли дивитися трансляцію?

У травні 2021 року компанія Virgin Galactic успішно запустила свій космічний корабель VSS Unity на висоту 90 кілометрів. Він призначений для туризму — всі охочі зможуть заплатити близько 250 тисяч доларів і подивитися на округлість Землі, при цьому перебуваючи в стані невагомості. У статті про успішне випробування корабля ми писали, що в наступному польоті крім пілотів візьмуть участь співробітники Virgin Galactic, включаючи самого його засновника — мільярдера Річарда Бренсона. Політ відбудеться 11 липня і вже стали відомі точні імена тих, хто в ньому візьме участь. Якщо дозволять погодні умови та місія дійсно відбудеться, глава Virgin Galactic стане першим мільярдером, який побуває в космосі.

Цікавий факт: до цього першим мільярдером в космосі хотів стати глава Amazon Джефф Безос, який також керує приватною аерокосмічною компанією Blue Origin. Його політ в космічному кораблі New Shepard відбудеться 20 липня 2021 року.

Перший туристичний політ Virgin Galactic

Майбутній політ зветься «Unity 22». Для підняття космічного корабля VSS Unity на висоту 80 кілометрів буде використаний літак-носій White Knight Two, який у 2008 році був розроблений спеціально для повітряного старту такого роду літальних апаратів. Після досягнення потрібної висоти, корабель буде від’єднаний і туристи проведуть кілька хвилин в умовах невагомості, а потім повернуться на Землю. Перед польотом Річард Бренсон та інші учасники пройдуть спеціальну підготовку.

Які саме випробування пройдуть члени екіпажу VSS Unity невідомо. Але перший космічний турист у світі Денніс Тіто у 2001 році був змушений пройти підготовку тривалістю 8 місяців. Йому довелося продемонструвати хороший рівень фізичної підготовки та навчитися управляти космічним кораблем.

Разом з Річардом Бренсоном на борту корабля VSS Unity виявляться головний астронавт-інструктор компанії Бет Мозес (Beth Moses), операційний інженер Колін Бенет (Colin Bennett) і глава відділу по зв’язках з урядом Сіріша Бандл (Sirisha Bandla). Також разом з ними полетять два професійних пілоти, так що екіпажу навряд чи доведеться проходити навчання з управління космічним кораблем.

Політ точно відбудеться 11 липня і причиною перенесення можуть стати тільки погані погодні умови. Запуск корабля VSS Unity буде транслюватися в прямому ефірі на офіційному сайті Virgin Galactic і YouTube-каналі.

Хто такий Річард Бренсон?

Річард Бренсон є одним з найбагатших людей на Землі. У плані вивчення космосу його прагнення такі ж сильні, як в Ілона Маска і згаданого на початку статті Джефа Безоса. Головним проєктом Річарда Бренсона є корпорація Virgin Group, в яку входять близько 400 різних компаній. Першим проєктом підприємця став студентський журнал, який він почав випускати в 1966 році. Потім він відкрив магазин пластинок Virgin, студію звукозапису Virgin Records і так далі. Здається, підприємець встиг засвітитися в усіх сферах діяльності, аж до галузі комп’ютерних ігор і освоєння космосу.

Цікавий факт: Річард Бренсон з самого початку був скандально відомою особою і багатьом запам’ятався своїми провокаційними вчинками. Наприклад, на презентації свого салону для молодят Virgin Brides підприємець з’явився у весільній сукні за 10 тисяч доларів. Згодом ця компанія була закрита.

В аерокосмічній галузі Річард Бренсон являється головою компанії Virgin Galactic і Virgin Orbit. Перша надає послуги космічного туризму, а друга — запускає на навколоземну орбіту невеликі супутники. Нещодавно Virgin Orbit успішно запустила ракету-носій LauncherOne з сімома різними супутниками.

У тому, що підприємець має намір відправитися в космос всередині власного корабля, немає нічого дивного. За своє життя він встиг побувати в найризикованіших пригодах. Наприклад, в 1986 році він всього лише за 3 дні перетнув Атлантичний океан на моторному човні. Бувши завзятим любителем гострих відчуттів, перед польотом 11 червня він оголосив, що хоче зробити космічні польоти доступними для якомога більшої кількості людей.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: MoneyControl

Читайте также:

22 технології, за якими варто стежити у 2022 році

Браунсвілл, у нас проблеми. Або як живе місто, яке знаходиться поруч зі SpaceX

Засновник Amazon Джеф Безос успішно злітав в космос. Хроніка подій

Космічний корабель Virgin Galactic піднявся на висоту 90 кілометрів