Ласкаво просимо в майбутнє! Згадуємо минулий рік

Наближається завершення ще одного року й навіть більше — ще одного десятиліття. За цей рік ми побачили багато цікавих технологічних відкриттів, згадали які цікаві проєкти були за минуле десятиліття та з надією прогнозували майбутнє. У період з 1 січня по 30 грудня 2019 року наша аудиторія, за даними Google Analytics, склала понад 1 млн 36 тис.осіб, яка забезпечила 1,22 млн унікальних переглядів веб-сторінок. Ми дуже вдячні Вам за підтримку та обіцяємо не розчарувати вас у наступному році.

На основі статистики сьогодні ми вирішили опублікувати добірку найпопулярніших статей за минулий рік.

Сьогодні складно представити сучасну людину без смартфона. Адже цей гаджет це не тільки зручний засіб зв’язку, а й інструмент для полегшення повсякденного життя та просування бізнесу. Саме тому власника дуже занепокоює коли заряд батареї його смартфона стрімко падає. У статті наведені поради, як правильно заряджати смартфон, щоб батарея послугувала якнайдовше.

Діджиталізація всіх сфер життя не тільки приносить користь користувачам смартфонів, а й можливість для злочинних дій шахраїв. В цій статті ми описали як влаштовані найпопулярніші схеми шахрайства, як не потрапити на гачок шахраям та які перші кроки повинні бути якщо гроші з вашого банківського рахунку вже втрачені.

Ви напевне вже чули про те, що Google слідкує за тим, що ви робите на своєму гаджеті, у додатках та інших сервісах – але ви не уявляєте за чим саме він слідкує. У статті описані основні дані, які збирає сервіс та методи як відключити збір чи обмежити час зберігання таких даних.

У сучасному світі темп життя пришвидшився як ніколи. Особливо гостро це відчувається в мегаполісах: усі кудись поспішають, квапляться, запізнюються. Це все сприяє появі стресу. У статі ми перераховуємо чотири основні фізичні ознаки стресу, які не варто ігнорувати.

Інформація про космос у школі нам видавалася не такою цікавою тільки тому, що так її подавали. Насправді Всесвіт – це суцільні цікаві факти та таємниці. Важко знайти людину, яка хоч раз в житті не мріяла б побувати на інших планетах. В цій статті ми поміркували, як би виглядало на інших планетах таке природне диво, як захід сонця.

Сучасний світ в XXI столітті подарував нам безліч технічних і наукових відкриттів, завдяки яким в нашому житті з’явилося таке поняття як штучний інтелект. Сьогодні наділені інтелектом машини можуть виконувати за людину не тільки фізичну, розумову, а й творчу роботу. У статті ми розповіли про найпопулярніших цифрових інфлюенсерів та їх життя в цифровому просторі.

Як часто на полицях магазинів ви натикаєтеся на продукти з позначкою на пакуванні “не містить ГМО”? Вважаємо, це не рідкість. Саме тому ми написали матеріал, в якому розповідаємо про генну інженерію та розвінчуємо основні міфи генномодифікованих продуктів.

Щоденно інтернет-користувачі генерують ексабайти даних: пошукові запити та почтові сервіси, мобільні банкінги, відео та фотохостинги, чати в соціальних мережах. В результаті кожен залишає цифровий слід та цифрову тінь. В цій статті ми розповіли про те, які наслідки це принесе для бізнесу та для ряду користувачів.

Таємниці Всесвіту розбурхують мозок. Кожен рік тисячі науковців досліджують глибини космічного простору в пошуках нових планет, придатних для життя та інших розумних форм життя. Незмінними помічниками на цьому складному шляху слугують космічні апарати Вояджер-1 та Вояджер-2. У статті ми розповіли про їх місію та поміркували про те, що з ними буде далі.

Час розуму та час на годиннику – це дві абсолютно різні речі. Вони течуть з різними темпами. Ви ніколи не задавалися питанням, чому в дитинстві дні плелися наче равлик, а у зрілому віці роки пролітають непомітно? У цій статті ми пояснюємо цей феномен з наукової точки зору.

Команда Блогу щиро вітає всіх зі святами! Бажаємо, щоб цей рік став часом тільки хороших новин, міцного здоров’я і безмежного щастя!

З повагою,
Олена Мусієнко,
Головний редактор Блогу «Imena.ua»

Читайте также:

Добірка найцікавіших українських подкастів на Spotify

Ластівки низько літають — буде дощ. Або чи варто довіряти прогнозу погоди?

Що подивитися на вихідних? Netflix розповів про найпопулярніші серіали та фільми серед своєї аудиторії

Як виглядає захід сонця на різних планетах?