Що слухати взимку — добірка грудневих подкастів

Якщо навіть взимку вам хочеться розширювати світогляд, а через морози прогулянки до музеїв чи театрів втрачають свою привабливість, пропонуємо альтернативу: подкасти — слухайте щодня новий канал, а ми тим часом пошукаємо ще цікавіші, не перемикайтеся!

Warm Regards

Клімат змінюється, і зміни ці — не на краще. Їх визнають, мабуть, усі більш-менш освічені люди на планеті (а новообраного президента США скоро переконають в їхній важливості кваліфіковані радники). Що повинен робити свідомий громадянин? Як мінімум, завжди бути в курсі головних подій в екологічній політиці. Для цього і потрібен подкаст Warm Regards, який сприяє формуванню спільноти екологічних активістів. Випуски ведуть фахівці — метеоролог Ерік Гольтаус (Eric Holthaus), палеоеколог Жаклін Джілл (Jacquelyn Gill) та екорепортер New York Times Енді Ревкін (Andy Revkin). Почати прослуховування можна із епізоду Rise of the eco-right.

warm_regards-0

Recode Decode

Подкаст веде відома американська журналістка Кара Свішер (Kara Swisher), яка вже роками пише про технології та свого часу виступила співзасновником ресурсу Recode. Щотижня вона обговорює останні новини галузі з експертами, IT-бізнесменами, представниками медіакомпаній чи політиками. В одному з нещодавніх випусків гостем Свішер був Вік Гундотра (Vic Gundotra), який до 2014 року працював в Google, а потім вирішив зайнятись власним проектом AliveCor. Його технологія дозволяє моніторити роботу серця через смартфон. Експерти обговорюють в ефірі, коли ж мобільні пристрої та переносна електроніка почнуть рятувати життя.

Too Embarrassed to Ask

Інколи технології, які повинні покращувати наше життя, створюють додаткові проблеми. Збентежені користувачі соромляться ставити питання, хоча немає нічого поганого в бажанні розібратися з налаштуваннями ґаджету чи додатку. Ведучі — загадана вище Кара Свішер з Recode та її колега Лорен Гуд (Lauren Goode) з видання The Verge — допомагають опановувати сучасні програми та пристрої. Свої запитання можна відправити через Twitter-акаунт @Recode, додавши хештеґ #TooEmbarrassed. Випуски з’являються щоп’ятниці. Напередодні свят доречно послухати поради щодо магазинів у випуску «Is it possible to outsmart Amazon this holiday season?».

Note to Self

Канал подкастів, присвячений «взаєминам» користувачів із сучасними технологіями, що має особливий акцент на цифровій культурі. Ведучий та гості обговорюють, наприклад, як реагувати на ті чи інші висловлювання онлайн; говорять про залежність людини від пристроїв (адже кожен власник смартфону чи планшету час від часу ностальгує за простенькою «нокією з ліхтариком»).

The Moth

Задум простий, а тому неймовірно успішний — режисери збирають історії від простих жителів по всій Америці та готують їх для кожного нового випуску. Медіа вже давно довели, що історії з реального життя можуть бути цікавішими за вигадані. Інколи оповідь ведуть професійні репортери та акори, в інших випадках — самі герої. Дівчина-підліток, яка повідомила хлопця про свій намір стати монахинею, і що з цього вийшло; афроамериканка, чиї невістка та брат стали жертвами злочину на ґрунті ненависті — це лише деякі з героїв у випусках The Moth.

Story Collider

Цей канал також пропонує історії з реального життя, як і The Moth, але всі вони стосуються науки. Дехто з персонажів — вчені, котрі діляться новинами зі свого професійного життя, розповідають про експерименти, успіхи та невдачі у лабораторіях. Інша частина випусків стосується випадків із життя пересічних громадян, в яких наука відіграла важливу роль (наприклад, коли науковий підхід допоміг в розвиткові бізнесу). Цей подкаст доводить, що наука і мистецтво комфортно співіснують в сучасному світі та чудово доповнюють одне одного.

Imaginary Worlds

Якщо ви обожнюєте слухати історії, але буденність та реальні наукові факти спричинюють у вас меланхолію, — завантажуйте випуск Imaginary Worlds і занурюйтесь у фантастичний світ. Ведучий Ерік Молінські (Eric Molinsky) цікаво описує, як відбувається процес створення вигаданих світів, звідки літератори беруть натхнення та які методи допомагають їм у цьому. Оскільки сам ведучий захоплений цією темою, слухачам передається особлива атмосфера кожного епізоду.

All Songs Considered

Залишимо сторітелінг та поглянемо на канал, який допомагає слідкувати за найновішими трендами в музиці. Подкасти готуються спеціалістами з NPR, музичними оглядачами і навіть композиторами. Ведучі обговорюють музичні новинки найрізноманітніших жанрів: від року до класики.

collage20161116-4fb3258baf89a81626e6de75042ace73c809f124-s800-c85

Here’s The Thing

Шоу-інтерв’ю, які проводить Алек Болдуїн (Alec Baldwin). Так, той самий, котрий актор. Власне, цього вже достатньо щоби зацікавити аудиторію. Оскільки актор не має професійних журналістських навичок, кожен випуск наповнений невимушеним спілкуванням та живою мовою. Харизма ведучого вирізняє ці епізоди серед усіх інших каналів.

Love Me

Подкасти, які повертають віру в людей та допомагають налаштуватись на позитивне мислення. І це не просто історії про «вічне кохання» — у випусках представлено й наукову точка зору на те, чому та як люди закохуються, і навіть редактор наукового відділу видання Business Insider Лорен Фрідмен (Lauren Friedman) рекомендує слухати цей канал. Всі епізоди тривають не довше 30 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За матеріалами Business Insider

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев