Топ-менеджер українського походження увійшов до 20 найкращих ІТ-бізнесменів Європи

Видання The Wall Street Journal оприлюднило власний рейтинг найбільш успішних та впливових бізнесменів в галузі ІТ. 11 місце в рейтингу посів співзасновник платіжної системи PayPal Макс Левчин, який народився у Києві, а нині мешкає в США.

Левчин відомий завдяки своїм мільярдним бізнесовим починанням: він був співзасновником PayPal (і успішно продав компанію платформі eBay у 2002 році за $1,5 млрд); був серед засновників рейтингового сервісу Yelp з оглядами кафе та ресторанів (нині ринкова вартість цього проекту складає $3,5 млрд).

Підприємець родом із Києва також заснував медіасервіс Slide (проданий корпорації Google за $228 млн), а тепер є CEO стартапу Affirm — проект надає мікропозики для здійснення онлайн-купівлі товарів, і ринкова вартість цього нового сервісу наблизилась до $1 млрд.

В списку також є росіяни — один із засновників та керівників компанії «Яндекс» Аркадій Волож (4 сходинка рейтингу) та засновник виробника антивірусного ПЗ Євген Касперський (16 позиція у рейтингу). А от Павла Дурова, колишнього керівника соціальної мережі «ВКонтакті», у списку немає.

Нагадаємо, раніше ми публікували розгорнуту розповідь про низку ІТ-бізнесменів, котрих називають «мафія PayPal» (всі вони вийшли з однієї компанії разом із Левчиним та заснували власні успішні ІТ-фірми).

Читайте также:

Від Facebook до Tesla — менш відомі співзасновники найбільших технологічних компаній у світі

Про бото-фермы и фейковых инфлюенсеров

10 бизнес-трендов, которые стали знаковыми для 2010-ых

Привлекательное и обречённое будущее работы