Україна позбулася статусу найбільшого порушника інтелектуальної власності

Як повідомило посольство України в США, офіс Торговельного представника США (USTR) довів до відома української влади, що рейтинг України в списку моніторингу порушень інтелектуальної власності змінився.

Відтепер Україна в оновленому звіті «USTR Special 301» переміщена на один рівень вище – до «Priority Watch List». Це автоматично позбавляє нашу країну статусу PFC (Priority Foreign Country – «найбільший порушник прав інтелектуальної власності»).

У посольстві вважають цю подію кроком, що «важливий у нашому прогресі з посилення захисту прав інтелектуальної власності».

Нагадаємо, раніше Україна вже посідала знакові місця як в рейтингах, так і в антирейтингах країн в галузі ІТ, іноваційного бізнесу та захисту / порушення інтелектуальної власності. Аналітики Bloomberg Businessweek встановили, що наша країна входить до сотні держав із найбільшою кількістю кадрів, що виїздять до Кремнієвої Долини. Також Україна увійшла в ТОП-20 за обсягами генерованого інтернет-трафіку у світі, потрапила до ТОП-60 в світовому рейтингу e-commerce, посіла 33 місце в рейтингу найбільш іноваційних країн.

Разом із тим наша держава стала абсолютним лідером за поширенням вірусів на смартфонах, сьомим у світі спамером та увійшла до ТОП-10 країн-«піратів».

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Microsoft інтегрує технологію DNS over HTTPS в Windows 10

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Доменний ринок перед новими викликами