Майбутнє стало ще на один рік ближче! Вітаємо всіх зі святами!

Ось і завершився ще один рік. Він приніс багато цікавих подій, відкриттів, розробок, явив світові багато нових корисних стартапів і проектів. Ми намагалися розповісти про найцікавіші події, а ви в свою чергу підтримували нас лайками, репостами та коментарями. У період з 1 січня по 30 грудня 2018 року наша аудиторія, за даними Google Analytics, склала понад 837 тис., яка забезпечила 1,23 млн унікальних переглядів веб-сторінок. Ми дуже вдячні Вам за підтримку та обіцяємо не розчарувати вас у наступному році.

на основі статистики сьогодні ми вирішили опублікувати добірку найпопулярніших статей за минулий рік.

В кінці весни набрав чинності загальний регламент захисту даних від ЄС, що не на жарт сколихнуло громадськість. Тому ми підготували статтю в якій відповіли на запитання читачів, як даний документ вплине на збір даних про користувачів, ведення рекламних компаній та інтернет діяльність в цілому.

Прогрес крокує семимильними кроками. Те, що для наших батьків було великими технологічними досягненнями для нас вже буденні речі. У статті ми поміркували про майбутнє наших дітей і їхніх дітей. Які технології будуть вважатися пережитком минулого і на що вони заміняться?

Роздуми про потенціал загальнодоступних тестів ДНК в ході тотальної незахищеності особистих даних давно турбує досить багато людей. Якщо існують дані, існує спосіб їх експлуатації. Саме тому ми підготували статтю з описом наслідків, які можуть виникнути при доступності генетичних даних.

Спеціально підготовлений нашими журналістами лонгрід про авіацію Другої світової війни зайняв почесне місце серед найбільш популярних статей, опублікованих в травні місяці. І це не дивно, адже багато з розробок, які з’явилися в період війни, стали прообразом для сучасної авіатехніки.

Тривалий звіт Цукерберга Сенату щодо витоку особистих даних майже 100 тис. користувачів соціальної мережі Facebook викликав появу великої кількості мемів, які стверджують, що Марк є роботом. Тож не дивно, що наша стаття вийшла настільки популярною, адже в ній були зібрані ключові моменти п’ятигодинного виступу.

Тотальне оцифрування нашого світу часом просто змушує ставати параноїком. І це небезпідставні страхи. Чи може наш смартфон (навіть лежачи в кишені) збирати дані про фільми й рекламу, яку ми дивимося по телевізору розповідається в ще одній популярній статті.

Екологічні проблеми – це та тема, яка в тій чи іншій мірі зачіпає кожного жителя планети. Викиди газів наносять незаперечну шкоду екології. На досвіді зменшення викидів в Німеччині видно, що існує досить багато труднощів в цьому процесі.

Один із трендів 2018 року – смартфони з двома або більше камерами. Ми написали вичерпну статтю, де спробували докладно розповісти чи має сенс переплачувати за такі гаджети.

Для тих, хто цікавиться програмуванням або хоче долучитися до роботи в IT-галузі, ми зібрали перелік курсів з цікавих IT-дисциплін доступних безкоштовно на Prometheus, а через те, що наші читачі завжди в пошуках нових знань перелік виявився дуже актуальним.

В основному технології сприймаються позитивно. Однак якщо технології втручаються в особистий простір і їх досить складно контролювати, то вони викликають занепокоєння з боку громадськості. Саме такі емоції, а так само палкі дискусії викликала стаття про чіпування населення.

Команда Блогу щиро вітає всіх з Новим роком! Бажаємо миру та злагоди у кожному домі, а також гарного настрою і великих звершень!

З повагою,
Олена Мусієнко,
Головний редактор Блогу «Imena.ua»

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023