12 подарунків для юних гіків

Чим ближчою стає пора святкувань — День Святого Миколая, Новий рік та Різдво, — тим більше варіантів для подарунків. Ми вже поговорили про телевізори, смарт-годинники для Android та iOS; а тепер настав час говорити про вибір подарунків для маленьких гіків (тим більше, що ми вже записали інтерв’ю про те, як таких дітей виховувати). Отже, 12 варіантів для подарунку — а обрати належить саме вам.

Карткова гра Robot Turtles

Найменші діти люблять мультфільми на iPad, але також люблять гратися з іграшками, які можна взяти до рук — саме це спонукало розробника та батька Дена Шапіро (Dan Shapiro) зробити карткову гру з використанням елементів логіки програмування — і так з’явилась Robot Turtles для дітей віком від 3 до 8 років. Гра знайомить дітей із засадами програмування та скасування операцій чи мислення розробників.

Вартість: $25

Робокуби Cubelets

Cubelets — електронний аналог LEGO; до речі, ці робокубики можна з’єднувати із звичайними елементами LEGO за допомогою спеціального алаптера. Між собою елементи Cubelets можна з’єднати за допомогою магнітів; поєднання різних складових дають змогу побудувати робота із різними функціями — навіть здатні заміряти температуру чи відстань, рухатись у різних напрямках тощо. Особливість використання цього конструктора — вашій дитині не треба знати жодної мови програмування, щоби створити свого міні-робота. Але при бажанні можна вивчати та писати програми для робокубів за допомогою середовища розробки під назвою Cubelets Studio.

Вартість: $330

Для любителів Minecraft

Piper — сувенір для юних прихильників гри Minecraft; дерев’яна коробка та трохи електроніки плюс екран та проста версія Minecraft, ігровий процес змінює свій характер, коли юний «крафтер» перемикає перемикачі на «хлібній дошці» (не такій, як свого часу у Стіва Возняка, але щось схоже). Підійде дітям у віці від 5 років.

Вартість: $200

Комп’ютерний набір-конструктор Kano

Kano — це можливість зібрати комп’ютер власними руками; чи можна придумати кращий подарунок для сучасного школяра. Набір готових компонентів, книжка із порадами, як все підключити. Такий подарунок можна обрати для дітей віком 6 років, котрі цікавляться «залізом» та тим, як влаштовано комп’ютер. Програмне «начиння» — це платформа на основі Raspberry Pi, гейміфікація інтерфейсу та базові можливості для написання власних програм.

Вартість: $100

Книга «Lift-the-flap Computers and Coding pop-up book»

Видавець дитячих книжок Usborne презентував новинку для дітей, котрі хочуть розібратись у процесах роботи комп’ютерної електроніки — Lift-the-flap Computers and Coding book. На сторінках цієї книги можна знайти ілюстровану розповідь про влаштування комп’ютерів, принцип їхньої роботи, програмування, логіки программного забезпечення, цифрові сховища тощо.

Вартість: $15

Набори для складання від LittleBits

LittleBits — ще одна компанія, що виробляє та продає набори для дітей, які люблять розбирати все до цурки, а потім поєднувати розібрані окремі пристроїу у нові. У виробника є чимала лінійка товарів, але набір Gizmos & Gadget Kit пропонує створити 12 різних проектів на основі одного комплекту деталей — від бездротового дзвінка для вхідних дверей до лампи, що крутиться. Підійде для дітей віком від 8 років, що цікавляться конструюванням.

Вартість: $200

Оптичний робот Ozobot Bit

Ozobot Bit — маленький робот, якого можна запрограмувати на рухи та дії за допомогою двох способів: намалювати кольорову лінію на будь-якій паперовій поверхні чи екрані або розробляючи візуальні програми у спеціальному редакторі OzoBlockly (на основі бібліотек Google Blockly для візуального програмування). Тому юний програміст може навіть не знати ще нічого, а просто малювати кольоровими маркерами — оптичний сенсор розпізнаватиме лінії, а робот реагуватиме.

Вартість: $60

Робот, якого можна запрограмувати, на ім’я Codie

Ще один робот, якого легко запрограмувати навіть звичайній дитині — це Codie. Він використовує мобільний додаток для візуального програмування із досить простими принципами; а тому вже у віці від 5 років можна пробувати гратися із ним, хоча цільова аудиторія цього робота — від 9 років. Єдиний недолік — робота доставляють поки що лише в країнах ЄС.

Вартість: €200

Мікрокомп’ютер Raspberry Pi

Старші діти (підлітки, зокрема) можуть не гратися із спрощеними версіями комп’ютерів на кшталт Kano чи LittleBit — а одразу перейти до вивчення та програмування на основі оригінального Raspberry Pi. Для тих, хто бажає витиснути максимум із цього портативного ПК, можна порадити безкоштовні навчальні ресурси для написання програм під Pi (існує навіть версія популярної гри Minecraft для Pi, яку можнуть модифікувати діти). Нещодавно було запущено версію Pi Zero вартістю лише $5.

Вартість: від $5 до $35

Платформа для навчання Tynker

Для тих, хто хоче вивчити програмування разом зі своїми дітьми, пропонуємо звернути увагу на курси програмування від онлайн-платформи Tynker — вона публікує покрокові курси із самоосвіти в сфері програмування: концепції та засади програмування тут пояснені простою мовою в ігровій формі, використовуючи гейміфікацію. Цільова аудиторія проекту — 9-12 років.

Вартість: $50/курс

Коробка для юних програмістів — Bitsbox

Ми вже якось розповідали про те, як коробка Bitsbox на основі щомісячної підписки допомагає вивчити програмування дітям. Це — справжній хіт Kickstarter, тож радимо звернути на нього увагу — особливо, якщо у вас підростают діти до 12 років.

Вартість: $30/міс

Гра для прихильників програмування — Hopscotch

І завершує серію рекомендованих подарунків для дітей дуже бюджетне, проте цікаве рішення — додаток Hopscotch — в ньому діти можуть створювати власні ігри, просто перетягуючи готові блоки коду; є безкоштовні посібники користувача та задачі для вирішення.

Вартість: $0,99

Джерело: TechCrunch

Читайте также:

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

10 сайтів, які допоможуть створити логотип