Що чекає на технології у 2017-му — прогноз автора наукової фантастики

Ми вже публікували різні прогнози на 2017 рік — настала черга подивитися на те, яким бачать майбутнє технологій письменники у жанрі наукової фантастики. Ось як автор блогу Digiterium, котрий пише sci-fi та оформлює обкладинки до таких книжок, бачить перспективу 2017-го:

Віртуальна та доповнена реальність

Поки тривають суперечки щодо того, що у технологіях віртуальної реальності немає грошей і нормального механізму монетизації, у 2017-му ми побачимо чимало заголовків і статей із доволі критичним і навіть скептичним поглядом на перспективи та можливості VR. Шум довкола гри про збирання покемонів у 2016 році спричинив перекидання бюджетів із ігор та додатків у сфері віртуальної реальності на механізму доповненої реальності. Тому 2017 року слід очікувати на значну кількість ігор та мобільних додатків, що використовують АR. Втім, лише незначна кількість таких ігор зуміють повторити хоча би короткочасний успіх Pokemon Go.

Більше про обидві ці технології ви можете дізнатися у таких матеріалах:

Що чекає на технології у 2017-му — прогноз автора наукової фантастики

Кіберспорт

Підтримка кіберспорту стане головним завданням не лише для багатьох ігрових та споживацьких брендів, але й для соціальних мереж та компаній, котрі раніше зовсім не звертали уваги на цю сферу.

Більше про тенденції електронного спорту дивіться у таких публікаціях:

Штучний інтелект та машинне навчання

Не спадатиме увага ЗМІ та розробників також до сфери штучного інтелекту та машинного навчання. Ми стоїмо на порозі народження кардинально нової парадигми зберігання, обробки та використання інформації, яка може стати тим ще, чим 30 років тому став інтернет для нового етапу технологічної революції. Поки що слід очікувати на низку угод, поглинань та стартапів у цій сфері. Збір та обробка великих даних може стати основним предметом конкуренції ІТ-корпорацій — і ті, хто контролюватиме основну масу зібраних даних. зможуть стати лідерами ринку (можливо, такі компанії, як Uber, будуть кимось викуплені — Apple, Google? Хтозна). Інформація стане новою валютою, а її ексклюзивний характер цінитиметься дедалі більше.

Для тих, кого обходить тема великих та відкритих даних, а також штучного інтелекту, рекомендуємо прочитати такі матеріали:

Телебачення

Від традиційних телевізорів за декілька минулих років ми остаточно перейшли до технології smart-TV, яка дає можливість власникові підключити не лише ефірне чи супутникове мовлення, але й під’єднати інтернет і користуватися різного роду додатками. Телебачення змінило форму та не перестало бути способом трансляції візуального контенту. Ця тенденція збережеться у 2017 році. З огляду на зростання популярності стрімінгових сервісів все більше провайдерів, студій та телеканалів випускатимуть телевізійний контент саме для онлайн-мовлення та потокової передачі картинки. Цілком можливо, що у 2017-му ми нарешті побачимо, як YouTube із інтернет-платформи перетвориться на незалежного телевізійного мовника для інді-проектів та форматів.

Більше про можливості сучасного телебачення та потокових сервісів читайте у таких наших матеріалах:

Книги

І звісно, письменник-фантаст не міг оминути тему книговидання, надто — електронних книжок. лідером у цьому сегменті і далі залишатиметься Amazon та його можливості для інді-авторів, що особливо важливо для тих, хто пише пригодницькі та науково-фантастичні романи англійською мовою. Зростатимуть не лише електронні, але й аудіокниги — а традиційні видавці використовуватимуть механіки маркетингу та піару для переливання аудиторії між різними майданчиками та форматами дистрибуції своїх видань.

Для тих, кого цікавлять тренди книговидання, радимо до перегляду декілька цікавих публікацій:

Джерело: блог Digiterium

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати