Вітання від Блогу: «Наше майбутнє — найцікавіша з усіх можливих реальностей»

Важко утриматися від тотальної моди на публікацію підсумків року, що минає. Користуючись правом головного редактора, я згадую 2017-й у форматі нашої редакції і пропоную перечитати найцікавіші історії. Цього року ми працювали над тим, щоб кількість якісного україномовного контенту технологічної тематики, як унікального, так і перекладів з англійської мови, збільшувалася. Схоже, вам наша робота сподобалася.

2017resume

Ми вдячні нашим постійним та новим читачам, які у листопаді забезпечили нашому виданню понад 123 тис. унікальних переглядів. Оскільки цього року Україна офіційно відзначає аж два Різдва (на додачу до двох Нових років), з грудня інтерес до текстів про технології, бізнес, освіту і медіа впав, поступившись місцем контенту про знижки на подарунки і сервіси замовлення товарів. У період з 1 січня по 28 грудня 2017 року наша аудиторія, за даними Google Analytics, склала понад 766 тис., вони забезпечили 1,08 млн унікальних переглядів веб-сторінок, а кожен матеріал читали в середньому 5,5 хв. Історії про нові українські імена, повчальні приклади з Європи та США, корисні підбірки, поради й огляди — ми писали, а ви читали й коментували це все!

У 2017 році ми не поширювали зраду, не боялися хайпу, втім, писали лише про те, що має під собою реальне підґрунтя та є важливим для розвитку і прогресу. Не кожна популярна тема варта уваги нашого читача: ми ігнорували спінери і не публікували інструкцію до них, зате кілька разів роз’яснювали, що ж таке блокчейн, наприклад тут і тут. Ця технологія з нами надовго, і, як переконані експерти з уанету, буде працювати навіть на державному рівні.

Ми розповідали про технології, які мають величезний потенціал позитивного впливу на наше життя. От візьмемо шоломи віртуальної реальності. Коли відбувалися перші тести Oculus Rift, здавалося, у побуті ця технологія з’явиться нескоро. Тепер вже шоломами нікого не здивувати, хоча більшість вважає їх забавкою комп’ютерних ґіків. Але якщо на десяток проектів для геймерів буде один медичний, що допомагає дітям долати їхні страхи — ми «за» таку технологію. Більше про віртуальну реальність читайте тут.

Чи, наприклад, електрокари. Це ж не просто іміджеві автомобілі — це серйозніше за розваги багатого й балуваного Маска. Економічно і екологічно — два «е», яких не може бути забагато для України. Ми писали про електрокари і тих, хто розвиває цей напрямок в Україні — шукайте більше статей за відповідним хештегом.

Українці потроху вчаться розпоряджатися бюджетними коштами (які, насправді, є нашими): баталії під час голосування за проекти громадського бюджету свідчать про формування свідомого громадянського суспільства. Більше про участь активістів у конкурсі проектів ГБ читайте в нашій історії від безпосередніх учасників процесу.

Державні органи, тим часом, вчаться бути інноваційними — роботи ще багато, і про неї ми також розповідаємо в наших матеріалах. Між іншим, ми переклали корисний матеріал про те, як можна розкрити потенціал керівників низової та середньої ланок у держсекторі. Головному редактору нелегко виділяти окремі матеріали з усього контенту (вони ж бо всі варті уваги), але я визначила по одній статті з кожного місяця року, що вже майже став історією, на які ще раз хочу звернути увагу нашої аудиторії:

Вітаємо з новорічними святами! Бажаємо сміливо опановувати технології, вивчати нові для себе поняття і щодня відкривати додаткові можливості! Життя мчить вперед із шаленою швидкістю, але є хороша новина — ми за кермом. Не перемикайтеся! Наші історії у Facebook, Twitter, @BlogImenaUA_bot в Telegram, надсилайте свої на адресу info@blog.imena.ua

З повагою,
Катерина Прогнімак,
Головний редактор Блогу «Imena.ua»
prognimak@blog.imena.ua

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023